VÍCTIMES DE LA POBRESA

Barcelona obrirà un centre per a joves extutelats que viuen al carrer

  / RICARD CUGAT

Barcelona tindrà l'any que ve un nou centre dirigit a acollir joves d'entre 18 i 25 anys que es trobin a la ciutat vivint al carrer o en situacions d'exclusió social greu. L'equipament, que es posarà en marxa durant el primer trimestre de l'any, disposarà de 20 places i estarà destinat a acollir joves que, més enllà de la seva situació legal, hagin arribat a la majoria d'edat i que, precisament per això, han perdut les ajudes que els podia oferir l'Administració quan els tutelava de menors, però que encara no han aconseguit fer el pas a l'autonomia plena per la seva situació de falta de suport familiar i social o per la falta d'ingressos econòmics.

L'equipament estarà dirigit per un equip d'atenció socioeducativa especialitzat que treballarà amb els joves durant la seva estada perquè facin un procés cap a l'autonomia plena amb un treball d'inclusió adequat a les seves necessitats i dins de la seva capacitat d'implicació. 

La previsió és que els joves s'estiguin al centre entre tres mesos i un any, temps durant el qual tindran cobertes les necessitats bàsiques i d'atenció social. La tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha explicat que aquest equipament ha de cobrir les necessitats "d'un perfil de jove que, tot i haver complert la majoria d'edat, no té condicions per tirar endavant sol. Evitem, d'aquesta manera, que es cronifiqui la seva situació i li donem totes les eines possibles perquè pugui reprendre la seva vida com més aviat millor ".

També ha reclamat que es necessiten canvis urgents en la llei d'estrangeria estatal, i ha demanat complicitat a totes les administracions per aconseguir-ho, perquè "ara aquest és el gran impediment perquè aquests joves puguin accedir a un contracte laboral i a recursos formatius adequats".

Aquest nou equipament se suma a l'anunciat fa uns dies per ajudar els menors que esnifen cola a Barcelona.