Polèmica pel canvi d'usos

Diagonal Mar assegura que els cines no tancaran i només se'n reduirà la mida

L'Ajuntament de Barcelona s'oposa al pla urbanístic per redistribuir la superfície del centre comercial en el ple del districte de Sant Martí

fcosculluela35782846 barcelona barcelones 04 10 2016 barcelona report sob161004180032 / JOAN PUIG

Els responsables del centre comercial Diagonal Mar han assegurat aquest dijous que la reforma que es vol portar a terme per redistribuir els espais interns de cara a guanyar més superfície comercial en detriment de l'espai que actualment està dedicat a zones d'oci i restauració “en cap cas preveu la desaparició dels cines, sinó només la reducció de la seva mida per adequar el nombre de sales a les necessitats actuals del sector d'exhibició cinematogràfica”.

En un comunicat, els responsables del centre comercial asseguren que el cine és una activitat “molt important” per a Diagonal Mar “com a motor de l'oferta cultural i d'oci de la zona, i el projecte de reforma en consolida la presència”, afegeix la nota.

L'empresa insisteix que no ha sol·licitat ampliar la superfície ni augmentar l'edificabilitat del centre comercial i destaca que el canvi d'usos “d'una zona específica” de la superfície del centre “està recollit dins de la llicència comercial que Diagonal Mar ja té atorgada” per la Generalitat des del novembre del 2015.

VETO DE L'AJUNTAMENT

Dimecres a la nit, l'Ajuntament de Barcelona va rebutjar el pla urbanístic per redistribuir els usos del centre comercial en el ple de districte de Sant Martí. Hi van votar en contra l'equip de govern format per Barcelona en Comú i el PSC, a més de CiU, ERC i les CUP, mentre que el PP i Ciutadans es van abstenir.

En la sessió es va sol·licitar als serveis jurídics que determinin si el consell plenari de l'ajuntament pot denegar el projecte tenint en compte la seva “idoneïtat política” en el model de ciutat actual.

Des del consistori s'assegura que la seva voluntat és garantir que l'interès públic prevalgui sobre el privat i evitar que cap projecte vegi la llum verda sense el vistiplau de la institució. També es pretén dialogar amb el promotor per buscar un encaix “satisfactori” del centre comercial en el territori.