NOU BARRIS

L'Ateneu Popular organitza un concert prorefugiats

Alguns intèrprets de BGKO.

La Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO) protagonitzarà el 30 de maig a l'Ateneu Popular 9 Barris (Portlligat, 11-15) un concert benèfic pels refugiats a Europa. L'entrada costa 10 euros (hi ha venda anticipada a www.ateneu 9b.net) i tots els diners recaptats es destinaran a l'oenagé Proactiva Open Arms, que assisteix refugiats sirians a l'illa de Lesbos i el president de la qual, Òscar Camps, ha rebut aquest 2016 el Premi Català de l'Any que organitza EL PERIÓDICO.

La cantant d'aquesta banda de música balcànica, Sandra Sangiao, va explicar que el concert (que començarà a les 21.45 hores) estarà precedit d'una xerrada de membres de Proactiva (20.30) i una altra del fotògraf Jordi Oliver (21.00), que ha retratat campaments de refugiats a Calais i Dunkerque (França). «Volíem aprofitar la nostra força mediàtica a Barcelona no només per recaptar diners i conscienciar la societat», va afegir.

Fernando Paniagua, coordinador de la programació de l'Ateneu Popular 9 Barris, assegura que l'entitat ha acollit molt bé la proposta de BGKO, ja que es tracta d'un «espai obert a activitats solidàries».