El conseller de Salut evita condemnar el 'cas Garganté'

Comín ha recolzat els metges i altres professionals públics per exercir la seva feina sense amenaces

cjane33596483 barcelona 19 04 2016 reunio de govern del consell160420134125 / FERRAN SENDRA

El conseller de Salut, Toni Comín, ha expressat aquest dimecres el seu "suport" a tots els professionals públics perquè puguin exercir "amb totes les condicions que mereixen des del punt de vista clínic, seguretat o ètica professional", però ha evitat condemnar directament el cas del regidor de la CUP Josep Garganté.

Aquest regidor de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona està acusat d'un delicte de coacció i un altre de falsedat documental en grau de temptativa per pressionar un metge perquè modifiqués el comunicat de lesions d'un manter per incriminar la Guàrdia Urbana.

En la sessió de control al govern català durant el ple del Parlament, el diputat de Ciutadans Jorge Soler ha "condemnat les agressions a professionals públics, perquè l'exercici laboral no pot estar sotmès a coaccions, amenaces o agressions verbals o físiques de cap tipus", al·ludint directament al cas de Garganté, "un exemple de coacció a un treballador públic" i ha preguntat a Comín per això.

"Els professionals de la sanitat catalana, tots -ha respost Comín-, tenen el suport del conseller perquè puguin exercir la seva feina d'acord amb els seus drets i tota la regulació que garanteix que puguin portar a terme el seu treball amb les condicions que mereixen, des del punt de vista de seguretat, clínic o ètica professional". I ha estès la seva condemna als que agredeixin els professionals públics.