Pastís de patata, torrijas al vi, esqueixada de verat fumat i espaguetis amb alvocat i llimona són algunes de les receptes escrites a mà i il·lustrades amb dibuixos que han aportat els veïns de Poble-sec a la crida del col·lectiu Nyamnyam i del centre cívic El Sortidor. El xef Iñaki Àlvarez, creador de Nyamnyam, una activa plataforma que fomenta la relació entre diverses formes artístiques i el menjar, elegirà un primer, un segon i unes postres per impartir dissabte que ve un taller de cuina gratuït, prèvia inscripció.
En el mateix taller, Jordi Daví, de la impremta Daví, enquadernarà, amb la col·laboració dels participants, un petit receptari per deixar constància de la varietat de cultures que conviuen al barri que s'estén entre l'avinguda del Paral·lel i la falda de la muntanya de Montjuïc. El termini d'entrega de receptes s'ha allargat fins divendres amb l'objectiu d'incrementar la diversitat culinària amb aportacions d'immigrants.
«La intenció és crear un espai on compartir la varietat gastronòmica i cultural del Poble-sec, no només de manera teòrica, sinó també pràctica. Pretenem generar un diàleg sobre el procés d'elaboració i de la memòria lligada a cada recepta. La idea és cuinar, fotografiar, imprimir, fotocopiar, maquetar i enquadernar, produint els continguts del menú i del llibre en temps real, mentre dura el taller», explica Ariadna Rodríguez, codirectora de Nyamnyam.
L'objectiu és acostar-se a un públic variat. «Hi haurà tasques diverses que poden interessar a col·lectius de diferents procedències culturals i també a àvies i avis de qui és important recuperar la memòria i les receptes populars».