Els Barcelona Búfals, futbol americà per a tothom

Nascuts el 1987, són el club de futbol americà més antic de la ciutat

Ja fa 28 anys que els Barcelona Búfals competeixen als camps de futbol americà que hi ha a Catalunya i Espanya. El club, el primer que es va fundar a Barcelona d'aquest esport, segueix fomentant una modalitat que al territori català és molt minoritari.

De tota manera, els Búfals no desisteixen de promocionar aquest esport i han canviat la forma de treballar per potenciar el club a llarg termini: "Des de fa dos anys ens hem posat seriosos per intentar aconseguir una estructura sòlida de categories inferiors i, a partir d'aquí, fer el club més gran", explica Sergi Bellmunt, president de l'entitat.

Actualment els Búfals tenen equips de moltes categories: oberta (a partir de 8 anys), sub-11, sub-15, cadet, júnior, sènior i femenina, i en total un centenar de membres implicats en el club. Unes 16 d'aquestes persones són les joves que formen l'únic equip femení de futbol americà de la ciutat i competeixen, des de fa tres anys, a la Lliga catalana, que van guanyar en una ocasió, i a la Lliga espanyola.

I és que aquest esport, encara que és minoritari, té un espai per a tothom, tal com afirma Laia Girona, jugadora dels Búfals: "És igual la posició en què juguis, com siguis; sempre tens un paper important".

 

UN JOC D'EQUIP

 

Tant és així que en el futbol americà cada jugada depèn de tots i cada un dels jugadors de l'equip. Tots tenen una tasca molt específica, i perquè la jugada tingui èxit, cada un ha de completar el treball que li toca a la perfecció.

Així doncs, tècnica, estratègia i sobretot confiança són els elements clau d'aquest esport. Ho saben bé en l'equip sènior, que aquest any juga a la Sèrie B, segona categoria estatal, amb l'objectiu clar de pujar a la màxima divisió espanyola.