fires . CITES AMB LA GASTRONOMIA

Plaers de vi i roses

El cap de setmana convida a anar pels carrers i disfrutar de bona gastronomia. Per degustar vins de la DO Empordà, tapes a bon preu i receptes elaborades amb roses.

Tastos a la fira Arrels de Vi d’Empúries. A sota, cartell de l’Eat Street. / ARRELS DE VI

Els millors vins de la DO Empordà acompanyats per l'excel·lent gastronomia de la comarca. Els plats de 22 cuiners per degustar a peu de carrer. Receptes exquisides elaborades amb roses. Són tres propostes per a un cap de setmana per a paladars exigents.

VINS. Arrels del Vi -fira vitivinícola que se celebra des de fa set anys a Empúries- desembarca per primera vegada a Barcelona per presentar els vins empordanesos i alguns productes agroalimentaris. La trobada, avui al mercat del Born (plaça Comercial, 12. De 12.00 a 23.00 hores), comptarà amb 18 cellers de la DO Empordà, que oferiran varietats de gamma alta, i una convidada de la regió francesa del Rosselló. Els visitants podran degustar també delícies de sis productors de la comarca, com anxoves de  l'Escala, formatges de Mas Marcé i botifarra dolça. Els 20 euros de l'entrada donen dret a tastar tots els vins i totes les tapes, a una copa Riedel i a un val de 5 euros per gastar en productes de la fira.

EAT STREET. Aquest festival de menjar de carrer celebra el seu primer aniversari amb una gastrofesta al Moll de Sant Bertran del port de Barcelona (a les instal·lacions de Trasmediterránea), on 22 cuiners oferiran les seves creacions. L'entrada al recinte (12.00 a 0.30 h) és gratuïta i el menjar es compra a cada estand a un preu màxim de cinc euros per plat. Tampoc hi ha tiquets per a la beguda: cervesa, vi, vermut i líquids sense alcohol.

ROSES. Les roses són el símbol d'identitat del municipi de Sant Feliu de Llobregat, que aquest cap de setmana celebra La cuina de les roses, unes jornades per veure i degustar plats preparats amb aquest insòlit ingredient. Les demostracions i tastos són gratuïts. Palau Falguera. 6. Avui i demà. Vegeu: lacuinadelesroses.cat