Trias: "Tenim molt clar que no permetrem la privatització de la L-9 ni de broma"

L'alcalde de Barcelona defensa el paper de TMB en la gestió del metro

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha rebutjat aquest dilluns el pla privatitzador que s'ha plantejat la Generalitat per a la L-9. "Tenim molt clar que no permetrem que es concessioni la línia ni de broma", ha assegurat contundent. Visiblement molest per la publicació aquest dilluns a EL PERIÓDICO de la idea de l'empresa pública Infraestructures.cat de privatitzar la L-9, que depèn de la Conselleria d'Economia i Coneixement, l'alcalde ha defensat el paper que hi juga Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que gestiona el suburbà barceloní.

"TMB és una empresa que funciona bé i no ens farem competència a nosaltres mateixos. No hi estem d'acord", ha dit. Ha admès que fa "un any i mig" que li van explicar la idea com una possible solució per acabar la L-9, que té parades les obres del tram central així com el ramal a la Zona Franca.

Veïns amb raó

Trias també s'ha referit a les reivindicacions dels residents als barris de la Marina, que aquest dilluns tenen prevista una nova reunió per reactivar les mobilitzacions perquè es culmini l'arribada del metro a aquesta zona. "Els veïns tenen raó i, una vegada arribi la L-9 a l'aeroport, la meva prioritat és que ho faci igualment a la Zona Franca", ha reiterat.