A PARTIR D'AQUEST DIVENDRES

Les festes de Santa Eulàlia transformaran Barcelona amb un festival de llum

El barri Gòtic serà l'epicentre de les celebracions

Barcelona celebrarà les festes de Santa Eulàlia amb una gran varietat d'activitats, entre les quals destaca un festival lumínic que transformarà edificis i patis de la ciutat, que convertirà en l'escenari d'un espectacle innovador, els dies 7, 8, 9 i 12 de febrer.

Al llarg de la Festa Major d'hivern, Barcelona s'omplirà de gegants, capgrossos, aplecs sardanistes, diables, festes de foc i una moixiganga, unes demostracions de cultura popular que s'uniran a l'avantguardista espectacle lumínic i als actes de commemoració del Tricentenari del 1714 per completar l'ampli ventall d'activitats.

L'eix central de les festes serà el festival lumínic que conferirà màgia i poesia a diferents espais de la ciutat, com patis, edificis o carrers del barri Gòtic, un recorregut que es podrà fer a peu i que enllaçarà amb un itinerari, també lumínic, per camins i edificis del parc de la Ciutadella.

Els encarregats de transformar aquests espais han estat alumnes de diferents centres docents dedicats al disseny, l'arquitectura o l'interiorisme, que han convertit diferents patis de Ciutat Vella --entre els quals hi ha el de l'Ateneu de Barcelona, l'Antic Teatre i el pati del Museu Picasso-- en jardins subaquàtics, edificis medievals o paisatges crepusculars.

Una altra de les activitats estrella de les festes és la cercavila, que tindrà lloc el 7 de febrer i en què s'encendran 1.500 espelmes que recrearan el logotip dels actes de celebració del Tricentenari dels fets del 1714, a més de l'encesa de 300 flames que il·luminaran la plaça del Born.