LesMusclades d'estiu-reunions gastronòmiques freqüents als pobles de pescadors- arriben a tres mercats de Barcelona i l'Hos-pitalet en la campanyaRevetlles d'estiu amb musclos i cava. Seran tres degustacions en què es repartiran gratuïtament 350 quilos de musclos del delta de l'Ebre (2.000 racions) amb salsa de Sant Joan i 250 ampolles de cava. El tast s'obre avui al mercat de Sants i segueix demà a la Concepció i Santa Eulàlia.
Organitzada pel Gremi de Majoristes del Peix de Mercabarna, el de Peixaters de Catalunya i la Federació de Productors de Mol·lusc del Delta de l'Ebre, la iniciativa vol recuperar aquest costum mediterrani tan estiuenc, moment òptim del musclo en gust i maduresa.
A partir d'aquest migdia, a la parada 26 del mercat de Sants es repartiran 150 quilos de musclos (700 racions) preparats de forma tradicional amb la salseta de Sant Joan, feta a base de bitxo, all, ceba, tomàquet i oli d'oliva. La degustació anirà acompanyada de cava Segura Viudas i serà servida per cinc alumnes i un professor de l'Escola d'Hostaleria i Turisme (CETT).
La iniciativa es va estrenar el 2012 al mercat de Sants amb gran èxit. Per això, els organitzadors han decidit portar-la a dos mercats més, Concepció i Santa Eulàlia (l'Hospitalet), on demà es repartiran 200 quilos més de musclos (1.000 racions) regats amb cava.