EXPOSICIÓ. 'DES DE DINS', A FOTO COLECTANIA

Imatges gairebé oníriques

La mostra reivindica la visió més íntima i personal de set fotògrafs. Entre els autors destaquen Alberto García-Alix, Humberto Rivas, Toni Catany i Paco Gómez.

Imatges gairebé oníriques_MEDIA_2

La Fundació Foto Colectania inaugura avui (20.00 hores) Des de dins, una exposició que aprofundeix en l'obra de set autors de la seva col·lecció que tenen la introspecció com a punt essencial de les seves mirades i trajectòries. Comissariada per Irene Mendoza i Pepe Font,Des de dinsmostra 85 fotografies d'Alberto García-Alix, Vari Caramés, Toni Catany, Ferran Freixa i els ja desapareguts Gabriel Cualladó, Paco Gómez i Humberto Rivas.

Més enllà de buscar trets estilístics comuns, l'exposició proposa un recorregut per una nova mirada fotogràfica que es va manifestar a partir dels anys 70 i que es va allunyar del documentalisme anterior per reivindicar una visió més íntima i poètica. L'elecció dels set autors respon a aquest criteri, perquè tots ells, en un moment o altre, van buscar aprofundir en la mateixa naturalesa de la fotografia com a eina que, a més de capturar la realitat, permet donar via lliure a la imaginació.

Les fotos seleccionades són imatges de quietud i racons onírics, de naturaleses mortes, retrats suggerents, detalls reals reconvertits en espais imaginaris. Com les que acompanyen aquestes línies. A dalt,Sastrería La Neutral, de Ferran Freixa. A sota a l'esquerra,Hermana de Maruja con nena, de Gabriel Cualladó. I a la dreta,El beso del caballero, de Vari Caramés.