Colorants, aromes, broquets de mànega de pastisseria, talladors de galetes,fondanti motllos de gran varietat de mides i formes. Aquests són només alguns dels més de 2.000 productes que el públic pot trobar a l'entrar a Manenas, un negoci familiar del barri de la Sagrera que, a més a més, realitza dolços per encàrrec i que cada dissabte ofereix diferents cursos. Els pastissos, les galetes i les magdalenes (cupcakesen el món anglosaxó), són la seva especialitat.
«La falta de material per cuinar rebosteria a casa i el suport pràctic per iniciar-se en aquest art» van ser els principals motius que l'any passat van portar Rosa María Escribano i Sonia Rincón, mare i filla, a constituir Manenas.
La principal característica i el que augura l'èxit dels seus dolços, a part de la qualitat, és la personalització. «Cada encàrrec és com un vestit fet a mida», explica Rincón. Una bossa de Chanel, un hort, la samarreta del Barça i Bob Esponja. Tots aquests i molts més s'han convertit en fabulosos pastissos que, unes hores més tard, han fet les delícies dels seus compradors, no sense abans patir a l'hora de tallar-los, menjar-se'ls i veure desaparèixer aquesta suculenta obra d'art.
«Els cursos són del tot pràctics i això és el que fa que les persones els puguin seguir a casa», explica Rincón. Per exemple, en el de pastissosnivell 1els alumnes aprenen a decorar el pa de pessic amb crema de mantega i el secret de la mànega de pastisseria. A més, aquests s'han convertit en el regal perfecte. «Les empreses regalen els nostres tallers als empleats perquè desconnectin», apunta Rincón. També accepten grups privats. «Hem tingut reunions d'amics i comiats de soltera», afegeix. Demà dissabte, i abans de tancar per vacances, un curs decupcakes espera els més llaminers.