INCIDENT

Melendi, detingut per causar un altercat en un avió

El vol, amb destí a Mèxic, va haver de tornar a Madrid després de dues hores

El cantant, que admet una actitud "pujada de to", va quedar en llibertat ahir

El cantant d'Oviedo Melendi, conegut per la seva música rumbera marcada per la influència d'Estopa i Albert Pla, va ser detingut dilluns a la matinada després de provocar un altercat en un avió en el qual viatjava de Madrid a Mèxic. Segons ell, la seva "por de volar" li va fer prendre unes copes abans d'embarcar i demanar- ne una més a la tripulació en un to "agitat" perquè temia patir "un atac de pànic". Segons la companyia Iberia, l'actitud del músic va ser "agressiva" fins al punt que el comandant, a les dues hores de vol, va decidir tornar a Barajas. Després de declarar davant el jutge, Melendi va quedar ahir en llibertat sense càrrecs.

La seva oficina demanagement,Blue Donkey Music, va mantenir ahir que s'ha donat una magnitud desmesurada a un assumpte que el mateix jutge va qualificar de "lleu". Una valoració que no comparteixen ni la Guàrdia Civil ni Iberia. L'artista, que viatjava a Mèxic per promocionar el recopilatoriCaminando por la vidai participar el dia 17 en un concert de la gira Rock en Ñ, que organitza la SGAE a la ciutat, va pujar a l'avió amb un grup de persones en "actitud no normal", segons Iberia.

En un comunicat difós ahir a la tarda, Melendi assegurava que durant els incidents no es va produir "cap tipus d'agressió". El músic va argumentar que el seu viatge a Mèxic era el seu primer vol transoceànic i que, a causa de la por de volar, només havia begut "un parell de copes abans d'embarcar" per poder- se relaxar.

DE MATINADA

Fonts de la companyia no coincideixen en absolut amb la visió de l'intèrpret i van relatar que "el vol, un Airbus 340 amb 180 passatgers, va sortir dilluns a les 1.50 de la matinada" amb el cantant i un grup de persones que van pujar a l'aparell "amb ampolles" i que "des del principi es van posar a beure" a les seves places de preferent, mantenint una "actitud agressiva i ofensiva" amb el passatge.

El grup va demanar més beguda i sembla que se'ls va negar. El cantant assegura que el seu bitllet li donava dret a demanar una consumició alcohòlica. Llavors l'actitud, segons Iberia, va ser "encara més agressiva", raó per la qual la tripulació va avisar el comandant i ell va decidir tornar dues hores després d'enlairar-se. Melendi, que ahir va demanar disculpes per si la seva conducta "certament pujada de to" va molestar els passatgers o la tripulació, va manifestar el seu "penediment".

Ramón Melendi es va donar a conèixer amb la sintonia de la Vuelta a Espanya. Aquest estiu va triomfar amb la melodia deMe gusta el fútbol, que en poc temps es va convertir en una de les cançons més descarregades a la xarxa. També té un Premi Ondas perCaminando por la vida.

Temes:

Melendi