Educació

L’Acadèmia Cultura de l’Hospitalet es deslliura del tancament

  • L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, promou una reunió amb el conseller Bargalló i les altres parts implicades que obre un any de moratòria i n’assegura la continuïtat per aquest temps

  • L’objectiu de les complicades negociacions és un canvi de titularitat i que el centre educatiu passi a ser públic

Una reunió entre les parts promoguda per l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha permès aquest migdia establir les bases per evitar la clausura de l’Acadèmia Cultura, el centre concertat del barri de Collblanc-la Torrassa amb 70 anys de vida amenaçat de tancament. Famílies dels seus 350 alumnes i docents han vist així com els seus mesos de lluita contra el tancament, inclosa aquesta setmana una acampada davant el Departament d’Educació, han donat un primer fruit positiu.

Marín va convocar a l’ajuntament el conseller Josep Bargalló, Javier Pulido (CCOO), representants de l’Arquebisbat de Barcelona (amo dels dos immobles del centre) i el propietari de l’escola. En la reunió es va fixar un any de moratòria perquè el centre educatiu mantingui la seva activitat mentre emprèn els complicats tràmits cap a un canvi de titularitat perquè l’Acadèmia Cultura sigui pública. Es convertiria així en el segon centre públic del districte.

L’arquebisbat va decidir rescindir el lloguer a partir de l’agost per incompliment del contracte respecte al manteniment de l’edifici i impagament del lloguer des del juliol del 2020, cosa que suposa un deute de 51.640,07 euros. El departament va autoritzar la decisió de l’arquebisbat. Va ser llavors quan es van iniciar les protestes per evitar el tancament, que van incloure la recollida de 3.700 firmes i una acampada davant del Departament d’Educació al costat de representants sindicals de CCOO Educació. L’ajuntament, per la seva banda, va advertir llavors que la matrícula al districte estava al límit, cosa que complicava molt la recerca d’alternatives per distribuir els 350 alumnes en cas de tancament.