Retorn dels nens a l’escola

Els treballadors del Metro de Barcelona van a la vaga l’11 de gener

  • Avisen Alarcón que la manera d’evitar-la és deixar d’«imposar un canvi en la contractació»

undefined53316810 barcelona 04 05 2020 sociedad barcelona obligatorio llevar m200511134825 / RICARD CUGAT

Els treballadors del Metro de Barcelona han convocat una vaga per al dilluns 11 de gener, de 7 a 9 hores i de 16 a 18 hores, coincidint amb el retorn escolar, per protestar contra el nou sistema de contractació que consideren que «eternitza» la precarietat dels treballadors temporals, ha explicat el secretari primer del Comitè d’Empresa, Toni Edo.

L’Assemblea General de Treballadors va decidir el 14 de desembre convocar una concentració a la plaça Sant Jaume el 28 de desembre i parades de dues hores per torn l’11 de gener. Es tracta d’una decisió que mantindran mentre no arribin a un acord amb la direcció perquè deixin d’aplicar l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic (Ebep) proposat.

Segons els treballadors, aquest nou sistema de contractació busca ampliar la precarietat entre la plantilla, i lamenten que la recompensa a la seva resposta durant el confinament sigui «imposar unilateralment una contractació per augmentar la temporalitat».

Per això, han avisat la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Rosa Alarcón, que la vaga serà la seva responsabilitat i han advertit que la manera d’evitar-la és no aplicar el sistema de contractació: «Si Alarcón entén que no és el moment d’aplicar aquesta mesura imposada, no hi haurà motius per fer vaga».

TMB: obert al diàleg

Alarcón va assegurar dimecres passat en declaracions als periodistes que, des que es va formar la nova direcció de TMB fa un any i mig, sempre han tingut la mà estesa cap als treballadors.

«Amb el Bus hem tancat un acord per unanimitat i hi ha molt bon clima laboral. Respecte al Metro continuem amb la mà estesa i amb el diàleg», va sostenir.