La misteriosa foto del «projectil» que va sobrevolar el Prat de Llobregat

Un fotògraf local va captar dos objectes que van solcar el cel direcció sud i que han donat peu a tota mena de teories

ovni car 1200

Les xarxes socials especulen sobre l’origen de «dos projectils» albirats al Prat de Llobregat (Baix Llobregat) aquest dimarts 14 de gener a la tarda. Segons assenyalava un tuit del Consorci del Delta del Llobregat, els dos objectes havien sigut vistos cap a les 18.00 h, fet que, a causa de la proximitat horària dels dos esdeveniments, ha portat a especulacions sobre una possible vinculació amb l’explosió de la planta petroquímica de Tarragona.

En un inici, es plantejava que els «projectils» haguessin sigut fruit de l’explosió i haguessin solcat el cel fins a creuar el Delta de Llobregat. Més enllà que aquesta hipòtesi suposa que volessin durant uns 80 km de distància, l’autor de les imatges, Jaume Bartra, explica que va realitzar les fotografies entre les 18.00 h i les 18.15 h, és a dir, abans que tingués lloc l’explosió de Tarragona.

En direcció sud

«Era al centre del Prat i vaig veure dues línies blanques sobre mi que van passar a ser grises. Com que anaven molt lentes, vaig pensar que em donaria temps a pujar a casa i fer millors fotos, i així ho vaig fer», explica el Jaume, que també afirma que els dos objectes viatjaven direcció sud, és a dir, en direcció a la planta i no al revés.

Durant el matí, les xarxes socials també han especulat amb la possibilitat que estiguessin vinculades a l’origen de l’explosió i amb l’impacte en un edifici del municipi de Torreforta, en el qual va morir un veí. Sobre aquest últim cas, va ser una planxa metàl·lica que va sortir propulsada per l’explosió i va volar dos quilòmetres fins a impactar a l’edifici.

Ara per ara, no hi ha fonts oficials que confirmin la vinculació entre els dos successos.

«Dos avions a diferents altures»

Després de publicar-se les imatges, el meteoròleg encarregat del Telonotícies Vespre de TV-3, Tomàs Molina, ha afirmat a Twitter que la imatge respon a «dos avions a diferent altitud» que volaven en una mateixa direcció. «La línia de condensació il·luminada pel sol de capvespre li dona el color vermell fosc. Un efecte similar a aquests cirrus uncinus quan es pon el Sol», ha afegit el presentador televisiu.

El Consorci del Delta del Llobregat ha eliminat el tuit que ha generat l’enrenou, expliquen que ho han fet perquè el compte en qüestió està dedicat a la difusió de la biodiversitat del Delta i que «no és el lloc adequat» per a aquest tipus de successos.