Xavi: «Necessitem un fitxatge ‘top’ per substituir Busquets»

FCBARCELONA

Marxa el migcampista titular del Barça des del 2008 i el seu recanvi ha de ser un primera espasa. No només pel pes específic de Sergio Busquets com a futbolista, capità, a més, de la plantilla, sinó per la seva funció al camp, capital en l’engranatge del joc.

«Necessitem un fitxatge ‘top’ per substituir Busquets», proclama Xavi en cada intervenció arran de l’anunci de Busi que l’adquisició d’un relleu passava a ser un assumpte prioritari.

Xavi no es conformarà amb poc i demana a Joan Laporta, el president, «el millor pivot possible» que hi hagi al planeta. Fins i tot assumint que l’economia no està per orgues i que el Barça depèn de l’aprovació del pla de viabilitat de LaLiga per l’esgotat límit salarial blaugrana.

Xavi demana el perfil d’un futbolista «determinant», d’un migcampista «natural» i «tècnicament bo» perquè aquest relleu serà «la clau» de l’èxit de la futura campanya, conscient que hi ha l’expectativa de superar el bagatge de títol d’aquesta temporada (Lliga i Supercopa) i, sobretot, el pobríssim paper a Europa.

«Si volem competir l’any que ve cal trobar aquesta peça. Busi ha sigut molt important per aconseguir la Lliga i la Supercopa. Cal trobar un jugador molt, molt important per competir l’any que ve». Per mi, és la clau»