«PREPARATS PER ACTUAR»

Alemany, sobre el Barça 2023-24: «Serà un estiu interessant, ja t’ho dic»

  • La revolució imperfecta de Mateu Alemany al Barça

  • No «m’han fet una superplantilla a mi sinó al Barça» (Xavi)

Jordi Cotrina

El Barça ja treballa des de fa mesos en la remodelació de la plantilla. Una plantilla amb què n’ha tingut prou per liderar amb comoditat la Lliga, però que ha topat a Europa. Primer, en la Champions; després, en l’Europa League. Una plantilla imperfecta, que s’allunya de l’ideal expressat per Xavi a l’inici de la temporada quan va arribar a qualificar-la de «superplantilla».

Però el tècnic no té un lateral dret natural (Kounde, Sergi Roberto, Araujo i fins i tot Balde han desfilat per aquesta posició sense ser-ne especialistes) ni tampoc un 9 que cobreixi l’absència, ja sigui per lesió o sanció, de Lewandowski. Pendent, per exemple, del futur de Messi, que acaba contracte aquest 30 de juny amb el París SG i no dona pistes sobre la seva continuïtat al Parc dels Prínceps.

Preparats per actuar

«El mercat s’obre a l’estiu, però l’obligació de la direcció esportiva és estar en no stop i treballar tot l’any», ha revelat Mateu Alemany, el director esportiu del Barça a Movistar. «Estem preparats per començar a actuar en la plantilla pròpia, serà un estiu interessant, ja t’ho dic», va afegir després l’executiu que té el control sobre la reestructuració de la plantilla.

A més, el Barça necessita rebaixar la massa salarial de 200 milions per ajustar-se al ‘fair play’, a més de treballar per trobar jugadors, sobretot a cost zero. Aquí entrarien, per exemple, Íñigo Martínez, el central de l’Athletic, que acaba contracte a final de temporada.

Igual que Ilkay Gündogan, el migcampista del Manchester City, que també queda lliure. Pendent també Xavi de reforçar la posició de lateral dret i saber si Aubameyang, descontent com està al Chelsea, pot sortir de Londres, també sense cap impacte econòmic, i torna al Camp Nou. 

A més, per descomptat, de Messi.