FUTBOL

La frase de Guardiola que s’ha malinterpretat com un desig de tornar al Barça

Oli Scarff / Afp

Unes declaracions de Pep Guardiola han donat molt joc a Barcelona. En la roda de premsa prèvia al partit de demà divendres entre l’Arsenal i el Manchester City de la FA Cup, el tècnic català parlava de Mikel Arteta, l’entrenador del quadro londinenc i que va ser assistent seu.

Guardiola va voler destacar que el club del cor d’Arteta és l’Arsenal i que entenia perfectament que volgués anar-se’n a entrenar allà i deixar el City. I va posar com a exemple que si ell hagués sigut assistent de qualsevol equip i el truqués el Barça, que hi aniria sense pensar-s’ho. Però ho va dir de tal manera que alguns han interpretat que el de Santpedor estaria disposat a tornar al club blaugrana si li truquessin.

Exactament, Guardiola va dir això: «Sé que està a l’equip amb el qual somiava. Ell va jugar allà i vol aquest equip. Quan entrenàvem junts i marcàvem molts gols sempre ho celebràvem, excepte amb un equip. Sempre que marcàvem a aquest equip jo em girava saltant i ell estava assegut, quiet, a la banqueta. Era l’Arsenal. En aquell moment em vaig dir: a aquest noi li agrada l’Arsenal». I va afegir: «És com jo, que si estic entrenant aquí o on sigui, com a entrenador assistent, i el Barcelona em truca, me’n vaig al Barcelona, és el meu equip», va assenyalar.

Unes declaracions que a Anglaterra no tindran cap recorregut i ni tan sols sembla que retreguin aquesta declaració d’amor per sobre del City però que a Barcelona han il·lusionat en va alguns aficionats.