Col·lecció oficial de llibres del Barça

El FC Barcelona i Planeta presenten el projecte editorial ‘Barça Books’

  • L’editorial uneix forces amb el club blaugrana per publicar la col·lecció de llibres oficials del Barça

  • Laporta ha escrit el pròleg i Xavi l’epíleg de la primera publicació, ‘Ajusteu-vos el cinturó, que ens ho passarem bé’

El Barça, a través de BLM (Barça Licensing & Marxandatge) i junt amb l’editorial Planeta, ha presentat un acord de col·laboració per publicar una sèrie de llibres oficials del club blaugrana. La durada del contracte s’ha concretat fins al 2025, tot i que la intenció és la d’allargar-la, cosa que seria sinònim d’èxit.

L’objectiu de la vinculació entre el club català i Planeta és que aquesta sigui l’editorial de referència per als llibres del Barça. La primera publicació que sortirà a la venda ha sigut escrita per un dels directius de l’entitat blaugrana, Jordi Llauradó, qui explica la història del FC Barcelona. La col·lecció d’oficial de llibres del club ha rebut el nom de ‘Barça Books’.

Segons ha revelat Joaquín Álvarez de Toledo en representació de Planeta, l’editorial té previst publicar llibres des de diferents enfocaments i perspectives vinculats a la idiosincràsia del Barça, de manera que es publicaran textos de biografies de futbolistes i entrenadors de l’equip, còmics, publicacions infantils per als més petits, de preguntes i respostes i fins i tot assajos sobre capitans històrics del club.

Una frase recordada

«Ajusteu-vos el cinturó, que ens ho passarem bé» és el nom que rep la primera publicació de ‘Barça Books’. A més del directiu Jordi Llauradó, el periodista David Salinas també col·labora en l’escrit. El títol del llibre (disponible tant en llengua castellana com en catalana) correspon a una de les frases que va dir Pep Guardiola en la seva presentació com a tècnic culer. «És un frase premonitòria d’una etapa gloriosa del nostre club. Ens va agradar perquè la va dir en un moment difícil i de canvis. Una mica com ara», va comentar Llauradó en l’acte.

El pròleg del llibre ha sigut escrit pel president del Barça, Joan Laporta, mentre que l’encarregat d’escriure l’epíleg ha sigut Xavi Hernández, entrenador del primer equip. Llauradó també va voler mostrar el seu agraïment a Salinas. «Gràcies pel teu talent i professionalitat. Hem après de la teva saviesa, ets un expert en la història del nostre club», va afirmar el directiu en reconeixement al coautor.

Alguns dels títols dels llibres que es publicaran pròximament són ‘Més que una samarreta’, ‘Quan vam ser eterns’ (a càrrec del periodista Luis Martín), ‘Els tresors del Barça’ (escrit pel periodista Francesc Aguilar), a més de publicacions infantils com ‘Quadern de vacances’ o ‘Aventura en el Camp Nou’.