Clàssic Madrid-Barça: Xavi encapçala l’optimisme

«Estem fent una Lliga esplèndida», recorda el tècnic, que evoca el 0-4 de la campanya anterior «en una situació més delicada»

EFE/Alejandro García

Un moment complicat passa el Barça per enfrontar-se al Madrid en el clàssic, amb una davallada de joc, amb lesions (Koundé s’ha recuperat i podrà jugar) i virtualment eliminat de la Champions, però l’última visita al Bernabéu, que va ser la primera de Xavi com a entrenador «era una situació més delicada», amb l’equip desnonat i a una distància sideral, i el Barça va guanyar per 0-4. A aquest precedent s’hi agafa l’entrenador quan encara estan enceses les brases del 3-3 amb l’Inter.

Optimista per naturalesa, Xavi ha volgut recordar també que «estem fent una Lliga esplèndida». El Barça es presenta a la cita amb el liderat fruit de set victòries i un empat en vuit jornades, 20 gols a favor i un gol en contra, malgrat que la defensa és invisible a Europa. El tècnic ha projectat la seva mentalitat positiva incidint en el fet que l’equip «va fer moltes coses bé» contra l’Inter i que va quedar cruelment penalitzat pels errors individuals i els desajustos defensius.

«Com a culer, no seré un problema per al Barça. El dia que no vegi que soc una solució, me n’aniré cap a casa»

Xavi Hernández / Entrenador del Barça

Ser valent i atrevit

Trist per la catàstrofe europea i condemnat pels seus errors, el tècnic ha mirat de reforçar l’ànim dels futbolistes, alguns damnificats, a més, per la seva responsabilitat en l’empat, cas de Piqué i Busquets. Corre la sospita que el Barça podria afrontar el clàssic sense cap dels capitans titulars. Una cosa que Xavi no ha volgut confirmar ni desmentir, tot i que sí que ha recordat que ja ha passat un parell de vegades aquesta temporada.

«En el Bernabéu s’ha de ser valent i agosarat, s’ha de tenir paciència i moure el Madrid de banda a banda perquè llavors també pateix», analitzava Xavi, que ha aprofitat per rebatre els qui reclamen més dotació de múscul a l’equip per competir a Europa.

«Sí, fa falta més múscul, aquest», ha dit Xavi assenyalant-se el cap: «El cervell, per atacar millor, per prendre millors decisions, per saber contemporitzar i no llançar una transició quan és un un contra cinc...», explicava. D'aquesta manera traslladava una quota de crítiques als davanters, més que als defenses, que van ser els primers a rebre minuts després del partit de dimecres.

Comprensió davant les crítiques

El tècnic també ha sigut objecte de crítiques. No s’ha deslliurat de l’enèsima decepció en la Champions. Tot i que volia retardar l’anàlisi al final de temporada, ha admès que «la nota a Europa no és bona» i ha acceptat la seva quota de crítiques.

«Ho entenc perfectament, sé on soc i tinc empatia, estem fallant, vam fallar el dia que no podíem fallar», acceptava, al mateix temps que considera que el seu projecte està «en construcció» i que no perd la fe ni de bon tros a mitjans d’octubre. «Seré honest amb mi mateix i com a culer, i no seré un problema per al Barça: el dia que no em vegi com una solució, me n’aniré cap a casa», ha assegurat.