«UN JUGADOR SUPERLATIU»

Guardiola: «Volem Bernardo Silva, però a ell li agrada molt Barcelona»

El tècnic del City destaca que el club no ha rebut cap oferta pel jugador portuguès en dos anys

JORDI COTRINA

Bernardo Silva va ser un dels jugadors més escrutats pel Camp Nou. Juga al City i el vol el Barça. Desitjat pels dos entrenadors, el futbolista portuguès no ha obert la boca i, quan falten set dies per al tancament del mercat, podria ser l’últim reforç blaugrana. O no. Perquè el club celeste no té cap intenció de desprendre-se’n.

Tant Ferran Soriano, el director general, com Txiki Begiristain, el director esportiu, van assegurar que no havien rebut cap oferta del Barça i que tampoc es plantejaven el traspàs de Bernardo Silva quan ja ha començat la temporada oficial. El mercat acaba l’1 de setembre i una possible venda del futbolista urgiria el City a fitxar un recanvi d’una categoria semblant.

Xavi: «Depèn del City»

I als dos entrenadors, Xavi Hernández i Pep Guardiola, en la roda de premsa conjunta després del partit contra l’ELA, se’ls va plantejar la qüestió sobre Bernardo Silva. Va començar Xavi, reiterant els elogis a Bernardo Silva i considerant que seria l’home que completaria la plantilla. No només perquè seria l’últim fitxatge, sinó perquè és un tipus de futbolista que no té.

«Perquè ho entén tot: quan aparèixer en el joc, no perd pilotes, té una capacitat de decisió extraordinària, marca diferències...», enumerava Xavi. I, tot seguit, passava la pilota a Guardiola: «Però depèn del City».

Ordre de prioritats

El valor que concedeix el Barça a Silva, però, no es correspon amb el nivell de prioritats que ha establert per reforçar-se, ja que va intentar tancar abans acords amb Raphinha, Lewandowski i Koundé que abordar la negociació pel futbolista. El Barça, a més, no té marge salarial per adquirir Silva, ja que ni tan sols ha pogut inscriure Koundé. No tindrà aquest marge si no es desprèn d’Umtiti, Braithwaite, Memphis i Aubameyang.

Guardiola va arcar les celles. Si depèn del City, Bernardo Silva no se n’anirà. «És jugador nostre i el volem amb nosaltres», va proclamar el tècnic de Santpedor, que va venir a exposar els mateixos motius que Xavi per insistir que no el vol perdre.

«És un futbolista superlatiu, primer com a persona, i després com a futbolista». Guardiola va repetir que no vol cap futbolista descontent a les seves ordres i va recordar que no han rebut cap oferta blaugrana. «Dit això, a Bernardo li agrada molt Barcelona, també és veritat», va concloure, deixant una porta oberta.