LA RENOVACIÓ DE LA PLANTILLA

Laporta presumeix d’haver sanejat l’economia del Barça

El president xifra en 868 milions els ingressos que han restablert els comptes en positiu i que han de permetre la inscripció de tots els fitxatges a la Lliga

JORDI COTRINA

Descartat el fitxatge de César Azpilicueta per la negativa del Chelsea a traspassar-lo –«una sèrie d’acords verbals no s’han complert», va assegurar Mateu Alemany sobre la promesa del club anglès de deixar marxar el defensa al Barça–, l’adquisició d’un lateral dret passa a ser una qüestió secundària. La prioritària és un lateral esquerre. L’objectiu també és del Chelsea: Marcos Alonso, que acaba contracte el 2023. El club ja en té un altre, que acaba d’adquirir. És l’exblaugrana Marc Cucurella, fitxat del Brighton per 65 milions.

«Ara ens centrem en les inscripcions», va explicar Alemany. Quan falta poc més d’una setmana per a l’inici de la Lliga, el Barça no ha donat d’alta cap dels cinc fitxatges, ni Sergi Roberto ni Ousmane Dembélé, que han firmat un nou contracte. El Barça ha procedit a la venda de tres actius per eliminar els fons propis negatius i elevar la despesa del sostre salarial.

Un any de l’adeu de Messi

Laporta va presumir d’haver sanejat l’economia del club en un any. Just un any. Des que el 5 d’agost passat va haver d’acomiadar «tristament» Lionel Messi tres dies més tard al mateix escenari de l’Auditori on presentava Lewandowski perquè el Barça no tenia diners pagar-li la fitxa. Ni la meitat de la fitxa que tenia intenció de rebaixar-se el llavors capità.

Segueix, però, i segons el parer de la Lliga, sense complir el límit salarial , tot i que Laporta va brandir els 868 milions ingressats per la venda del 25% dels drets de televisió a Sixt Street (el 10% per 207 milions i el 15% per 320) i un 24,5% de Barça Studios per 100 milions a Socios.com. El president va incloure-hi les plusvàlues i la quarta palanca, encara no activada (la venda d’un 24,4% més de Barça Studios) per arribar a la xifra esmentada. «Acabem l’exercici amb benefici, estem sanejats i el balanç és en positiu. Els fons propis també són positius», va presumir Laporta.

«Hem fet la feina bé i creiem que complim tots els requisits i que els futbolistes es podran inscriure»

Joan Laporta / president del Barça

La junta va aprovar dilluns la venda d’un percentatge més de Barça Studios, que s’aplicarà si Javier Tebas, el president de LaLiga, entén que el Barça no se situa en els marges de despesa permesos. «Hem fet la feina bé i creiem que complim tots els requisits. La documentació ja està tota enviada. Hi pot haver alguna disparitat, però entenem que no hi haurà problemes perquè ho hem complert tot, i els futbolistes es podran inscriure», va afirmar Laporta.