DISSABTE, 21 H.

Xavi. «Hem ensenyat la poteta del que podem arribar a ser»

L’entrenador del Barça revaloritza el 0-4 del Bernabéu però remarca que la visita al Betis permetrà aconseguir l’objectiu «mínim» de la temporada

FCBarcelona

Guanyar al Betis significa saldar l’«objectiu mínim» de la temporada, que no és cap altre que classificar-se per a la pròxima edició de la Champions. És el que li van traçar a Xavi Hernández quan el Barça va viatjar a Qatar per contractar-lo i encara no s’ha aconseguit. La visita al Villamarín dona «una oportunitat d’or» per segellar-lo. Una més després de les que s’han malgastat en les últimes setmanes, com les infames derrotes contra el Cadis i el Rayo Vallecano al Camp Nou.

El Barça està intentant amarrar aquest objectiu, però pel camí en va aconseguir un altre. Guanyar 0-4 al Bernabéu. Un resultat que, a més de l’espectacularitat que té per si sol, ha cobrat valor amb la classificació del Madrid a la final de la Champions. Allà on el PSG va perdre, on el Chelsea va caure eliminat i on el Manchester City va sucumbir, el Barça s’hi va passejar.

El camí del futur

«Hem ensenyat la poteta del que podem arribar a ser», reflexionava Xavi sobre aquella golejada i altres victòries de mèrit del seu equip. La virtut del Barça respecte a les altres víctimes il·lustres va ser que «quan els vam poder rematar, els vam rematar». El defecte és que li ha faltat constància per repetir i sostenir aquest nivell més temps. L’entrenador es va quedar amb la idea que ell i els seus jugadors «van veure el camí» que caldria seguir en el futur.

«La història diu que si al Madrid li perdones el 0-2 o el 0-3, té la capacitat i uns jugadors molt bons per aixecar-se», comentava Xavi, comparant-se amb les víctimes europees de l’onze blanc. «Només va significar tres punts, cap títol, per desgràcia», lamentava.

I de res haurà valgut si l’equip no queda entre els quatre primers més enllà d’haver mostrat el potencial d’un equip que necessita molts diners i molts reforços per optar a tots els títols de la temporada vinent.

La regeneració necessària

Xavi està expectant davant la capacitat del club per regenerar-se econòmicament i esportivament. Fins i tot se sent inquiet l’entrenador, que coneix les dificultats internes, especialment en el límit salarial. L’equip no pot fitxar mentre no aconsegueixi un ingrés extraordinari –la firma amb CVC per a la venda parcial dels drets de televisió sembla imminent– i no aconsegueixi buidar la plantilla de les fitxes més altes i els futbolistes més improductius.

De moment pinta millor el present, tot i que el calendari condueixi el Barça a visitar el Betis, flamant campió de la Copa del Rei. Al contrari de la intenció de l’Atlètic, que rep el Madrid, com a campió de Lliga, el Barça sí que farà el passadís al Betis.