L’ESCALA SALARIAL BLAUGRANA

Piqué, Busquets i Jordi Alba tenen el salari més alt de la plantilla del Barça, segons TV-3

Jordi Cotrina

Els salaris més alts de la plantilla del Barcelona estan destinats a tres dels quatre capitans (Piqué, Busquets i Jordi Alba), segons ha informat el programa ‘Onze’, d’Esport 3. Són ells que lideren l’esglaó salarial del vestidor davant de Coutinho, el fitxatge més car de la història, i Dembélé, que ocupa el tercer lloc d’aquest rànquing d’inversions més cares del club.

Piqué, segons Esport 3, té una fitxa anual de 28 milions d’euros bruts, abans de diferir el seu contracte. El defensa, amb l’arribada de la pandèmia, va accedir a rebaixar aquesta quantitat per permetre l’estiu passat la inscripció dels nous fitxatges i que el club s’ajustés així al ‘fair play’ que li demana la Lliga de Futbol Professional (LFP).

Després de Piqué hi ha Sergio Busquets, el primer capità de la plantilla, amb 23 milions bruts, i Jordi Alba, el quart, amb 20. Darrere dels tres capitans hi ha Umtiti (20 milions, com el lateral esquerre, també bruts); Coutinho, amb 16, Ter Stegen, que va renovar pel Barcelona amb un salari de 14, i Dembélé (12).

Segons Esport 3, tant en el cas del centrecampista brasiler com en el del davanter francès aquests salaris són més baixos a causa de les elevadíssimes inversions que es van haver de fer al seu dia per fitxar-los del Liverpool (120 milions + 40 en variables) i del Borussia Dortmund (105 + 40 en variables també) respectivament.

L’altre capità de la plantilla Sergi Roberto, percep el mateix sou que Dembélé. És a dir, 12 milions d’euros bruts. Tots aquests jugadors van ser firmats (Coutinho, Dembélé i Ter Stegen) o renovats en el seu moment durant el mandat de Josep Maria Bartomeu. A més, el salari de Messi, fixat en 135 milions bruts, es va disparar de tal manera en els últims anys que el Barça no va poder retenir-lo l’estiu passat malgrat que quedava lliure, i va acabar marxant al París SG amb què alliberava massa salarial, així com va passar amb la cessió de Griezmann a l’Atlètic de Madrid, amb opció de compra de 40 milions inclosa.