ACTUALITAT BLAUGRANA

Baviera advoca per jugar el Bayern-Barça de Champions a porta tancada

El primer ministre estatal vol que es disputin els partits de futbol sense públic per l’avenç del coronavirus

FCB

El primer ministre estatal de Baviera, Markus Söder, té la voluntat de tancar de nou els partits de futbol i prohibir l’entrada d’aficionats davant el repunt de la pandèmia de coronavirus, per la qual cosa el duel de Lliga de Campions entre Bayern Munic i FC Barcelona del 8 de desembre es disputaria a porta tancada.

Söder, en declaracions d’aquest dimarts a una ràdio bavaresa, va assegurar que fins i tot si els governs federal i estatal no poden posar-se d’acord sobre un enfocament unificat, a mesura que augmenten els casos de coronavirus a Alemanya, advocaria per tancar els estadis.

«No té sentit en un futur previsible permetre l’entrada d’espectadors. Si això no funciona a nivell federal, ho faríem només per a Baviera», va assegurar el primer ministre.

A Saxònia, on té la seu el RB Leipzig, l’entrada dels seguidors ja està prohibida novament, com ho va estar a tot Alemanya durant la primera i segona onades de la pandèmia.

El Barça es juga el seu futur a la Champions en el partit de Munic. Si bé el Bayern no s’hi juga res a l’estar ja classificat en primer lloc per a vuitens de final, el conjunt barcelonista necessita guanyar, o aconseguir un resultat superior al Benfica, que s’enfronta a casa al Dinamo de Kíev, últim de grup i sense res a fer ja.

Duel davant el Dortmund

El líder de la Bundesliga, el Bayern de Munic, s’enfrontarà al Borussia Dortmund en un duel directe pel liderat dissabte, però el partit serà a Dortmund, on els polítics de Renània del Nord-Westfàlia també estan reflexionant sobre la situació.

No obstant, els casos de coronavirus són més alts al sud de Baviera que a l’estat del nord-oest. Des de dimecres passat, els estadis de futbol bavaresos com el del Bayern han estat subjectes a un límit màxim d’ocupació del 25 per cent. Només els aficionats vacunats o recuperats van poder-hi accedir, i amb un test negatiu.

La cancellera interina, Angela Merkel, i el successor designat, Olaf Scholz, planegen discutir la crisi amb els primers ministres estatals per telèfon més tard dimarts.