El Barça fa fora Matheus

zentauroepp55965940 matheus fern ndes foto fcb fc barcelona201123195355

El Barça ha donat per tancat un episodi dels anomenats sonats. El club ha fet fora Matheus Fernandes, un futbolista recomanat per André Cury, avalat per Eric Abidal i fitxat per Josep Maria Bartomeu, singular no només perquè només va disputar 17 minuts en tota la temporada passada (els 17 últims del Dinamo de Kíev-Barça, 0-4, de la Champions) en 54 partits oficials, sinó perquè se’n va del club sense haver sigut presentat. Tenia contracte fins al 2025, amb la qual cosa alleugereix una mica de massa salarial, molt poc.

«Matheus Fernandes destaca per ser un jugador amb una gran capacitat defensiva i amb una bona sortida de la pilota des de darrere. La seva posició ideal i on ha jugat principalment és de centrecampista defensiu, de pivot per davant la defensa. Amb 1,83 m, el brasiler té una gran capacitat per recuperar la pilota i és un migcampista molt complet i amb una bona cama dreta».

Menys que a ningú

Aquesta és la descripció que fa la web del Barça del futbolista brasiler, que ha passat per l’equip blaugrana sense deixar més rastre que la singularitat d’haver sigut un altre fitxatge sobre el qual pengen moltes ombres. El club va fitxar el centrecampista (Itaboraí, Rio de Janeiro, 1998) quan tenia 22 anys i només havia disputat 11 partits amb el Palmeiras.

A instàncies de Cury, Bartomeu va pagar 7 milions d’euros més 3 en variables i va estendre al futbolista un contracte per cinc temporades al mercat d’hivern del 2020, i el va cedir al Valladolid. Durant sis mesos, només va jugar 166 minuts. No obstant, el Barça el va incorporar a la primera plantilla a les ordres de Ronald Koeman. L’entrenador li va donar només 17 minuts. Menys que a ningú. Fins i tot Konrad de la Fuente, del filial, el va doblar en minutatge (36 minuts), dels 5.010 minuts de futbol. Només el 0,03%.