Laporta incorporarà Juan Carlos Navarro a l’organigrama del bàsquet

L’exaler serà el nexe d’unió amb el planter i és un dels exesportistes

L’exaler serà el nexe d’unió del primer equip amb el planter per promoure l’ascens dels joves

L’expresident compta amb un exesportista blaugrana emblemàtic per a cada secció professional

La candidatura pensa crear seccions femenines en totes les disciplines i recuperar el beisbol

Juan Carlos Navarro serà el màxim responsable de promoure l’ascens dels jugadors del planter al primer equip de bàsquet. La candidatura de Joan Laporta vol convertir l’exaler en una peça important dins de l’organigrama de la secció per tal de potenciar els equips formatius i canalitzar la seva connexió fins a la pista del Palau Blaugrana.

«Navarro ha de tenir més poder a l’organigrama esportiu i ser el vertebrador d’aquesta potenciació del planter», va explicar Josep Cubells, que en l’anterior mandat de Joan Laporta (2003-2010) ja va ser el directiu de la secció. El propòsit és que Navarro, actualment un dels coordinadors del basquet formatiu, adquireixi més rellevància. «Té molt bona connexió amb el Saras [Jasikevicius, amb qui va ser company], confiem en la seva capacitat i ens agrada la seva manera d’entendre el Barça, a més que, sent una referència en el bàsquet europeu i diria que mundial, pot arribar a molts llocs», va afegir.

Espònsor a cada secció

El nou projecte esportiu de les seccions pretén dotar-les de personalitat pròpia i més autonomia en la seva gestió per millorar l’eficiència i la seva rendibilitat. En aquest moment totes són deficitàries. En aquest sentit, la candidatura intentarà aconseguir un espònsor diferent per a cadascuna, tot i que podria passar que n’hi hagués una per a totes o per al Palau. «Tenim converses amb tres patrocinadors diferents», va explicar Laporta.

L’aposta per les seccions, malgrat el context de crisi, és ferma. Entre altres raons, perquè reforcen el sentiment barcelonista. «Som el millor club poliesportiu del món», va recordar l’exdirigent blaugrana, recordant que totes les disciplines professionals han sigut campiones d’Europa. «Tenim perseverança i hem de ser atrevits, comptar amb gent guanyadora que aspira a l’excel·lència», va afirmar Laporta, que al presentar el seu programa esportiu va estar acompanyat per exesportistes de totes les disciplines.

En cadascuna de les seccions, hi haurà un exesportista emblemàtic que ha tingut una trajectòria reconeguda al Barça. Al costat d’Enric Masip (handbol), actiu integrant de la candidatura i Gabi Cairo (hoquei sobre patins, que va ser coordinador de les seccions no professionals), van prendre la paraula Fernandão (futbol sala) i Jordi Trias (Bàsquet). Però també dos representants actuals de la secció d’atletisme i un d’hoquei sobre herba. «Fa 22 anys que soc al club i és la primera vegada que un candidat ha pensat en nosaltres», va explicar l’atleta Eloi Rovira.

La candidatura de Laporta impulsarà seccions femenines en totes les disciplines i no pretén ampliar el nombre de seccions més enllà de recuperar la del beisbol, suprimida amb Sandro Rosell. En contraposició amb Víctor Font, no crearà la d’escacs ni la de natació sincronitzada. «Això ja ho he viscut. En la meva època em van proposar la d’escacs i la de tennis de taula»

La xerrada amb Piqué

Laporta també va parlar de futbol i de la catàstrofe del primer equip davant el PSG. «He parlat amb un jugador de l’equip i m’ha dit que estan enfonsats, a més d’emprenyats», va revelar. Per les pistes, va donar a entendre que es tractava de Gerard Piqué.

«És molt important que estiguem al costat dels nostres jugadors en uns moments en què no reben l’escalf de l’afició. No els podem deixar sols». Per predicar amb l’exemple, va anunciar que aniria a París per al partit de tornada si és president, ja que el partit serà el 10 de març, tres dies després de les eleccions (7 de març). Com a mínim, «a mantenir la dignitat», tot i que es va proposar fomentar un ambient de remuntada que serveixi, si més no, per «començar a recuperar la mentalitat guanyadora d’aquest club».