BARÇA-MADRID EN PLENA PANDÈMIA

Els bars de Vinaròs, preparats per rebre una nova allau de catalans per veure el clàssic

La policia local i la Guàrdia Civil vigilaran el compliment de la normativa anti-Covid

jdomenech51434576 barcelona 18 12 2019 deportes messi y benzema o201023184127 / JORDI COTRINA

En els últims dies Vinaròs s’ha preparat per acollir avui una altra possible allau de visitants catalans, almenys similar a la del cap de setmana passat, al perdurar el tancament de l’hostaleria en la comunitat veïna, a què se suma el derbi futbolístic entre el Barça i el Reial Madrid –que es retransmetrà per televisió a partir de les 16.00 hores– previsiblement, atraurà fins als bars de la capital del Baix Maestrat aficionats de Catalunya per poder seguir el partit des de Vinaròs.

D’aquesta forma, els restauradors de Vinaròs esperen un nou ple a les terrasses a causa de les bones previsions meteorològiques i la continuïtat d’aquest tancament de locals al nord del riu de la Sénia. Si el cap de setmana passat la decisió del Govern català va produir un desplaçament important de visitants –especialment de municipis pròxims, com Alcanar, Ulldecona, la Sénia o la Ràpita–, avui i potser també diumenge al matí, la imatge del passeig marítim i les seves terrasses plenes es pot repetir.

Augment

L’Ángel, del restaurant Nou Parada, ahir es mostrava satisfet amb aquest increment de la clientela. «S’ha notat bastant, sobre tot el cap de setmana passat i també els últims dies feiners», explicava, xifrant aquest augment «en aproximadament un 30% més de clientela, i esperem que avui i demà també sigui així». Per a l’Ángel, «la gent continua tenint ganes de sortir i Vinaròs sempre ha sigut una destinació atractiva per als catalans».

D’altra banda, el Juan José, propietari d’un local amb terrassa en ple passeig marítim, ahir assenyalava que els locals de Vinaròs «tindrem la terrassa preparada com sempre, amb la distància que marca la normativa, i si hi ha clients de localitats catalanes, com va passar el cap de setmana passat, quan sí que vam notar aquest increment, benvinguts siguin».

De cara a aquest possible augment de visitants, a Vinaròs hi ha previst un dispositiu de vigilància per part de la policia local i la Guàrdia Civil, amb algun control als vials d’accés a la localitat i patrulles a peu pel nucli urbà, especialment pel passeig marítim i la zona del recinte portuari, que vetllaran pel compliment de les normes de seguretat i sanitàries.