ESTRENA EN LA CHAMPIONS

Koeman: «El rendiment de Messi podria ser millor»

L'entrenador del Barça, que assegura no tenir «cap dubte» de la implicació del capità, està descontent de la productivitat d'altres davanters

El tècnic expressa el seu màxim respecte pel Ferencváros i nega que reservi cap jugador pensant en el clàssic de dissabte contra el Madrid

koeman

Un gol i de penal (davant el Vila-real, en el primer partit, que va ser el 3-0) és la producció golejadora de Lionel Messi, l’home que ha batut totes les marques del futbol mundial contemporani, en quatre partits. Els números no són bons. «Potser en aquest moment el seu rendiment podria ser millor», va admetre Ronald Koeman, en una lleu crítica, inusual crítica, a l’aportació momentània, actual, de Messi.

Crítica que, immediatament, quedava matisada no només pel verb en condicional utilitzat per l’entrenador, sinó per l’anàlisi afegida: «Veient-lo dia a dia, és feliç; s’entrena bé, està concentrat i vol jugar. No tinc cap queixa d’ell i no tinc cap dubte sobre el seu rendiment en els pròxims partits».

Quedava també atenuat aquest lleuger descontentament de Messi perquè els altres components de la davantera no en van sortir més ben parats, per més que Koeman defensés l’actuació global ofensiva del Barça al recordar que havia marcat 8 gols en 4 partits de Lliga. Va retreure també a Antoine Griezmann la seva aportació –«podríem tenir més rendiment a dalt i Antoine és un d’ells; ell sap perfectament la seva situació», va dir–, a Ousmane Dembélé per haver perdut tantes pilotes en el primer temps de Getafe i es va mostrar comprensiu amb Pedri i Ansu Fati: «És normal a la seva edat tenir alts i baixos».

Després de la decepció de Getafe s’imposa en el Barça la necessitat de guanyar el Ferencváros. Per ser el següent partit després d’una derrota, per ser el debut en la Champions, i per jugar-se al Camp Nou. Koeman va expressar el seu «màxim» respecte per l’equip hongarès i va negar que doni descans a algun titular blaugrana en vista del pròxim compromís de dissabte davant el Madrid.

«Cada setmana és important, no és una més important que les altres», va dir Koeman defugint el tòpic, sabent que hi haurà moltes més setmanes importants al llarg de la campanya. Amb prou feines es tracta del mes d’octubre.