LA TORNADA DE LA CHAMPIONS

El repte de Messi: portar el Barça a la fase final de Lisboa

L'estrella blaugrana alimenta l'esperança del barcelonisme de lluitar per la Copa d'Europa i canviar el signe de la temporada

lmendiola54380906 entreno fc barcelona messi200806191155

Totes les mirades del barcelonisme estan posades en Leo Messi. Ningú com ell alimenta l’esperança que una temporada marcada per la decepció i el fracàs, perdudes la Lliga i la Copa, pugui revertir-se i tenir un final feliç. «Partim de zero i queden quatre partits que ens poden donar el títol que tots desitgem», va assegurar l’argentí poc abans d’agafar-se uns dies de vacances, convençut que el Barça encara pot escriure aquest curs la seva història. L’hora de la veritat arribarà aquest dissabte amb la visita del Nàpols al Camp Nou (21.00 hores) en un partit que posarà fi a una llarga espera: 165 dies des de l’anada a l’estadi de San Paolo (1-1) i que ha d’obrir les portes a l’equip de Quique Setién a la fase final de la Champions a Lisboa.

El missatge del 10 sembla haver calat en el grup i la golejada a l’Alabès  a Mendizorroza, en el comiat de la Lliga, que va reactivar comportaments a l’equip que semblaven oblidats, revifa l’esperança que el Barça es reagrupi entorn del missatge de la seva estrella. «Vam fer un pas endavant en actitud i compromís. El primer que cal tenir sempre. Vam fer el principal, les nostres autocrítiques de portes cap a dins, com ha de ser, i ens vam adonar d’un munt de coses», va assenyalar el capità barcelonista, un discurs interioritzat també per la resta del components de la plantilla, com ha demostrat l’holandès Frankie de Jong en l’entrevista que publica aquest divendres el diari ‘Sport’. «Podem guanyar aquesta Champions. Demano a l’afició que cregui i tingui fe en l’equip».

Esperit crític

Messi ha mostrat el seu esperit més crític amb l’equip aquesta temporada per la irregularitat mostrada, especialment després de l’aturada de la Covid-19, que li ha acabat costant la Lliga al Barcelona. Però també és el primer que ha enviat un missatge en públic carregat de positivisme, conscient que l’equip de Quique Setién també disposa d’armes importants per afrontar una competició tan directa, a cara i creu, en la qual barcelonistes no acusaran tan directament el fet de tenir una plantilla tan curta.

«Partim de zero i queden quatre partits que ens poden donar el títol que desitgem»

 La derrota davant l’Osasuna (1-2) en la penúltima jornada de Lliga va marcar el moment més baix de la caiguda blaugrana. A partir d’aquest cop anímic, de la xerrada individual entre Setién i Messi, en la qual el tècnic i l’estrella es van conjurar per evitar les diferències i treballar per un objectiu comú, la Champions, el grup barcelonista sembla haver entès l’oportunitat amb què compta en un torneig on el talent dels seus jugadors de referència pot ser fonamental.

Números destacats

L’estadística també dona com a favorit el Barcelona, que no cau en els vuitens de final des de la temporada 2006-2007 contra el Liverpool. I l’argentí, que aquesta temporada ha mantingut eficàcia davant la porta (30 gols) i ha afinat també la condició d’assistent (26), està obsessionat en la recerca d’aquesta cinquena Copa d’Europa («aquesta copa tan maca») que persegueix aquests últims anys per engrossir el seu palmarès (el 2006 amb Rijkaard, el 2009 i 2011 amb Guardiola i el 2015 amb Luis Enrique).

És a vuitens, a més, la ronda en què Messi sembla que es troba especialment còmode i ha mostrat la seva condició desequilibrant: amb 19 gols marcats en 14 partits del total de 114 gols en la competició europea.  El crac argentí acumula 12 triomfs en 12 partits seguits en la tornada de la Champions, tots ells al Camp Nou.

Temes:

Champions Messi