...I UN ESPONTANI ES VA COLAR A PORTA TANCADA

Visit Mallorca Estadi, guanyes i tornes a Barcelona

El Barça guanya amb la facilitat que se li suposava a un Mallorca que va fer la primera falta al minut 38 i lluita per no baixar

Al no poder anar a l'estadi, l'afició vermella va omplir les terrasses de tots els passejos de Palma per veure la derrota del seu equip

rozas53749185 palma de mallorca 13 junio 2020 terraza viendo el mallorca 200613230220

Després diuen que la desproporció és jugar amb o sense públic, que aquesta és la diferència. N’hi ha, sens dubte, que es queixen que aquesta tornada de la Lliga és una altra competició, fins i tot un altre esport, res a veure amb el futbol d’abans, de sempre.

Pot ser, però no ho és perquè els partits es juguin a porta tancada. Ahir a la nit, per exemple, al Visit Mallorca Estadi, de Palma, fins i tot va saltar un espontani (sense haver passat el test Covid-19, sens dubte) vestint la samarreta de l’Argentina i fins i tot es va fer un ‘selfie’ amb Alba. No, no; tampoc perquè es puguin fer cinc canvis i no tres. No perquè el Reial Madrid jugui a l’estadi Di Stéfano i no al Santiago Bernabéu. I no perquè uns juguin amb molta calor i d’altres, no. I no perquè hi va haver qui va jugar contra el Barça sense Suárez i contra el Reial Madrid sense Hazard i ara els patiran.

La diferència són els milions

El partit d’ahir a la nit al Visit Mallorca Estadi, sense ningú, ja que tothom era a les terrasses de Palma, veient, de tant en tant, a estones, a gols, el partit que tothom sabia com començaria, en efecte, i com acabaria, no tenia res a veure amb aquestes diferències del futbol de sempre i el futbol post-Covid. El partit d’ahir a la nit només tenia una raó de ser, un disbarat i una realitat: 1.047, repeteixo, ¡¡¡¡1.047 milions d’euros!!! Contra 44.283.000 euros. I punt.

Aficionats mallorquins, a la terrassa del Mallorcafé, a pocs metres del Visit Mallorca Estadi, veient aquesta nit la derrota del seu estimat equip davant el Barça, líder de la Lliga. / EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Aquesta és una manera d’explicar quin partit es juga, quin duel hi havia, quin enfrontament esperàvem i, lamentablement, per als vermells, que estan immersos en la lluita pel miracle de salvar-se amb el doble pivot, Sevilla-Pedraza, amb què ja jugaven a Segona B, sí, sí, a Segona B, quin futur li espera: lluitar amb els del seu nivell, amb els mateixos que n’estan buscant tres pitjor que ells per repetir el somni de seguir a l’elit del futbol mundial.

Viatge i triomf exprés

Era evident, doncs, que el Barça, que sempre va saber que guanyaria (d’allà el seu puntet d’indolència, del qual mai es vol desprendre), es va muntar un viatge exprés, d’anada i tornada. Va arribar a la 13.00 hores i se’n va anar a la una de la matinada. Mai millor dit: Visit Mallorca, guanyes i tornes a Barcelona. Ni tan sols va necessitar el millor Messi, que es va reservar per a moments més necessaris. Una llàstima, certament, perquè l’estrella argentina va perdre una gran ocasió, nit i fàcil rival (¡el Mallorca va fer la seva primera falta en el minut 38 de joc! ¡tremend!) per poder augmentar, encara més, el seu tremend i interminable compte de gols, a la recerca del seu setè Pitxitxi.

Temes:

Barça