CRISI A LA MASIA

L'embolic Valdés

L'entrenador es va negar a acceptar ingerències de la junta, que es va oposar al seu fitxatge des del primer dia

El club pensa acomiadar el tècnic del juvenil A blaugrana pel seu enfrontament amb Kluivert

marcosl49575151 barcelona 25 08 2019 deportes victor valdes entrenador d191005201347 / JORDI COTRINA

Sempre va ser vist com un intrús. Com una «anomalia» en l'estructura esportiva del futbol base blaugrana. Des del primer dia que va seure Víctor Valdés a la banqueta del Juvenil A del Barça va saber que no el volien. Va aparèixer a la pedrera de la mà del president Josep Maria Bartomeu. Però li va arribar la notícia, per diversos canals, que no tenia el suport de la resta del club. Va entendre el missatge al moment. A partir d'aquell moment, tot va ser un embolic.

L'embolic Valdés, que va assolir la seva màxima expressió divendres a la nit quan el club emetia un comunicat per anunciar-li que l'apartava de la direcció del juvenil, que va guanyar aquest dissabte al Nàstic de Tarragona (1-2), amb gols de Jaume Jardí (m. 32) i Peque (m. 84). I Valdés, mentrestant, esperant a casa seva la decisió que adopti la secretaria tècnica dilluns. Li tocarà a Patrick Kluivert acomiadar-lo, tret que hi intervingui personalment Bartomeu, l'home que li va obrir la porta de la tornada al Barça al exporter.

Imposicions i conflictes

Va arribar el 19 de juliol passat procedent del juvenil madrileny del Moratalaz on va iniciar amb èxit la seva carrera com a entrenador. Gairebé una setmana més tard s'oficialitzava el nomenament de Kluivert (25 de juliol) com a màxim responsable de la pedrera, tot i que aquest no ha comparegut oficialment per exposar els seus plans sobre el model formatiu azulgrana.

L'exporter no ha tolerat que li imposessin no només les alineacions sinó també les convocatòries

L'exporter no ha tolerat

Desde el primer dia, la junta, segons sosté l'entorn del porter, volia interferir en el seu camp d'acció, suggerint-li com i amb qui havia de jugar. El club, mentrestant, al·lega la retirada de l'equip juvenil en un torneig d'Holanda, l'expulsió que va patir en el seu debut o la seva absència en reunions de tècnics com un sopar organitzat a la Masia per justificar el seu enuig amb Valdés, que també es va queixar recentment que l'equip no pogués jugar al nou estadi Johan Cruyff.

Mals resultats

El que no ha tolerat el tècnic és que li imposessin no només les alineacions sinó també les convocatòries que havia de realitzar. A més de queixar-se en privat (no ha fet Valdés ni una sola declaració pública) que es filtrés tot per erosionar la seva imatge.

Les dues derrotes a la Youth League (2-1 a casa del Borussia Dortmund i 0-3 amb l'Inter a l'estadi Johan Cruyff) han provocat que l'ambient s'enrarís encara més arribant al punt explosiu de divendres passat amb el tens diàleg entre Kluivert i Valdés. El club recalca, sempre a través de canals oficials, que el tècnic es va encarar amb l'executiu. Altres fonts, no obstant, afirmen que va ser l'holandès el que es va enfrontar primer a l'exporter.

[HIGHLIGHTS] Així ha estat la victòria d'avui del Juvenil A al camp del Nàstic per 1-2, amb gols de Jaume Jardí i Gerard#FCBMasia #ForçaBarça pic.twitter.com/q25MD4KY1y— FC Barcelona - Masia (@FCBmasia) October 5, 2019

L'equip va guanyar al Nàstic (1-2) sense el seu entrenador, que va ser un fitxatge personal de Bartomeu

L'equip va guanyar al

Així va ser la crispació que el Barça, en una mesura amb molt pocs precedents, va emetre un comunicat al voltant de les 10 de la nit per anunciar que apartava Valdés de la direcció de l'equip quan no quedaven ni 24 hores per jugar amb el Nàstic. No només això. El club anava molt més enllà. «La pròxima setmana la secretaria tècnica del futbol formatiu es reunirà amb Víctor Valdés per analitzar la seva continuïtat en el càrrec», deixant clarament oberta la porta a una destitució quan no portaven ni tres mesos de convivència.

Queda així Valdés a punt de ser acomiadat, una cosa que ja es temia el mateix tècnic perquè des del primer dia va detectar una profunda desconfiança des de la majoria de la directiva, immersa, a més, en una altra enèsima reestructuració de l'estructura esportiva.

Quan Bartomeu va atendre la trucada de Valdés per tornar al Barça, era Pep Segura quien liderava el projecte. Ja fa més de dos mesos que aquest executiu va ser acomiadat i encara no ha sigut rellevat. I el tècnic del Juvenil A està a punt de seguir dilluns aquest camí. Ara és Bartomeu qui no respon als missatges de Valdés.