espai barça

L'Ajuntament de Barcelona concedeix al Barça la llicència per a la demolició del Miniestadi

Els treballs començaran a l'octubre i s'allargaran sis mesos

zentauroepp50034612 deportes marcos190924190238

L’Ajuntament de Barcelona ha concedit al FC Barcelona la llicència per enderrocar el Miniestadi, que permetrà desmantellar aquesta instal·lació i les contigües del Barça Escola i la passarel·la que el connecta al Palau Blaugrana.

Amb aquest tràmit es dona continuïtat a les intervencions que es deriven de la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) aprovat al passat mandat, han informat l’ajuntament i el FC Barcelona aquest dijous als seus comunicats.

El Govern municipal i el club es van reunir dimarts amb veïns i entitats del barri de les Corts per explicar-los el desenvolupament de les obres de demolició, que començaran aquest mes i s’allargaran durant sis mesos i les pagarà el FC Barcelona. Als terrenys que quedaran alliberats, el club construirà el Nou Palau Blaugrana, que inclourà el Nou Palau, el Petit Palau, la Pista de Gel i les instal·lacions del Barça Escola, amb una estació d’autobusos subterrània.

Aquest conjunt és una de les peces que formen part de l’Espai Barça, que també preveu la reurbanització de carrers de l’entorn, la remodelació del futur Camp Nou i la seva «obertura al barri». L’ajuntament ha detallat que la retirada de la passarel·la es realitzarà sense afectar a la rampa que dona accés al Palau i això permetrà usar-lo regularment els dies de partit en una obra que es preveu fer al gener del 2020.

Reciclatge de materials

Abans de les obres de demolició del Miniestadi es faran actuacions prèvies com retirar els seients, elements decoratius, fluorescents i gasos de les màquines d’aire condicionat. El 80% dels materials derivats d’aquest procés seran reciclats i reaprofitats, i els gats que viuen a la colònia de la zona es traslladaran a altres colònies de Catalunya.