novetats a la llista

Rakitic desapareix de la convocatòria del Barça

El centrecampista croat queda descartat per al partit contra el Vila-real, com Carles Pérez

Valverde recupera Dembélé després de la seva lesió i rescata Aleñá, absent des de la primera jornada

marcosl50015420 sant joan despi 23 09 2019 deportes messi recupera un ba190923123415

Ivan Rakitic ha deixat de ser el titular indiscutible que ha sigut des que va arribar al Barça el 2014. El futbolista croat ha desaparegut de les alineacions. Va ser a l’onze titular de Granada, però al següent partit, el d’aquest dimarts contra el Vila-real, no només no serà titular, sinó que no jugarà ni un minut. El seu nom, fix en totes les convocatòries, no hi és.

I no hi és per cap raó més que la purament futbolística o la voluntat d’Ernesto Valverde, ja que no pateix cap problema físic ni està tocat. «És una qüestió que tenim molts jugadors al centre del camp i li toca a ell», va explicar, com si l’entrenador hagués decidit elaborar una mena de rotacions. Rakitic va ser suplent en els cinc primers partits i en dos d’aquests (contra el Betis i l’Osasuna) no va arribar a sortir de la banqueta. 

El perjudici de Rakitic és el benefici de Carles Aleñá. El del planter va ser titular en el primer partit de San Mamés. Va ser substituït al descans, i ja no se’n va saber res més. Després de cinc partits descartat, a la grada, torna a la llista.

En les posicions d’atac hi haun altre relleuOusmane Dembélé ja està recuperat. Va rebre l’alta després de l’entrenament i torna immediatament a la llista, necessitat com està el Barça de futbolistes amb driblatge i desequilibri.

Dembélé torna i Carles Pérez se’n va. El jove extrem serà a la grada, com Rakitic. Això no implica que torni al Barça B. «Continuarà amb nosaltres, en la dinàmica del primer equip, igual que Ansu Fati, i si no pot participar en algun partit jugarà amb el B», va explicar Valverde.

La llista davant del Vila-real

Porters: Ter Stegen, Neto.

Defenses: Semedo, Piqué, Todibo, Lenglet, Junior Firpo.

Centrecampistes: Busquets. Arthur, Aleñá, Sergi Roberto, De Jong, Vidal.

Davanters: Messi, Suárez, Dembélé, Griezmann, Ansu Fati.