LLISTA DE 19 DAVANT DEL LEGANÉS

Denis Suárez no va convocat; tornen Vermaelen i Malcom

L'Arsenal insisteix a emportar-se el jugador gallec en aquest mercat hivernal sota la fórmula d'una cessió

marcosl46591215 barcelona s spanish midfielder denis suarez dribbles the bal190119211414 / JOSEP LAGO

Havia jugat bons minuts. Pocs, però bons. Decisiu havia sigut Denis Suárez en la seva aparició al tram final de l’anada copera davant del Llevant quan el Barça tenia l’aigua al coll amb un comprometedor 2-0. Va aparèixer llavors el fi jugador gallec per desequilibrar des de la banda dreta forçant el penal que va marcar després Coutinho, un gol que valia tota una fortuna. Va aprofitar el seu moment Denis i Valverde li va tornar el gest fent-lo jugar a la tornada. Menys minuts, però també interessants, ara en el rol d’extrem esquerre, mentreMalcom, que era substituït a València després d’un mal partit, no entrava en la llista davant d’Eibar i Llevant.

Amb el retorn de Vermaelen, ja té Valverde a quatre de les seves cinc centrals disponibles

Ara, en canvi, el tècnic blaugrana ha deixat fora Denis d’una àmplia convocatòria de 19 futbolistes (aquest diumenge en sobrarà un) en la qual sí que figura, per exemple, el davanter brasiler, igual com Thomas Vermaelen, una altra de les grans novetats. El central torna justament un mes després de patir una lesió muscular també contra el Llevant, però en el partit de Lliga. Ara, per tant, el tècnic té quatre dels cinc centrals amb qui compta després del fitxatge hivernal de Murillo. 

 Tot esperant Umtiti

Li falta, això sí, Umtiti, que només ha jugat un partit (al Metropolitano contra l’Atlètic) dels 22 últims que ha disputat el Barça. “Està fent recuperació, el veiem bé”, va dir el tècnic. Però quan li van preguntar pel retorn del francès, no va tenir resposta. “No tinc una data de tornada, ho sento. Puc dir dues o tres setmanes, però no ho puc dir exactament”, va afegir Valverde, que amb el retorn de Vermaelen podrà fer rotacions en l’eix de la defensa, manejant a més la informació que Murillo, sancionat, no podrà jugar dimecres l’anada dels quarts de final al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla.

El Barça vol que l’Arsenal assumeixi la cessió de Denis amb una opció de compra obligatòria

AmbDenis, en canvi, aquesta absència pot interpretar-se més en clau de mercat perquè l’Arsenal d’Unai Emery ha mostrat interès a emportar-se’l abans del 31 de gener. El tècnic basc desitja retrobar-se amb el centrecampista gallec després de la seva etapa, precisament, al Sevilla. Però el Barça vol que l’operació no sigui únicament una cessió, fixada al voltant de tres milions d’euros, a més del salari del futbolista, sinó que contempli també una opció de compra obligatòria el juny per 25 milions d’euros.

Aquí es pot entendre l’absència de Denis en aquesta llista encarant els dies finals de la negociació. L’Arsenal no vol que sigui un traspàs ni tampoc que hagi d’executar de forma obligatòria aquesta opció a l’estiu. Per evitar riscos, Valverde el deixa fora de la llista, on sí que figura Malcom, desaparegut després del seu mal partit coper amb el Llevant.

“Que demostri que té lloc, que fa gols... No li demano a Malcom res de diferent a la resta” (Valverde) 

“El que vol el jugador és jugar molts partits i marcar molts gols. És el mateix que vol l’entrenador”, va afirmar Valverde sobre el jove brasiler, que va ser el fitxatge més car del club aquest estiu passat. “Que demostri que té lloc, que fa gols... No li demano a Malcom res de diferent a la resta. Que demostri les seves qualitats i sigui decisiu. I que ens ajudi quan no tingui la pilota”, va assegurar el tècnic, qui, a poc a poc, comença a reclutar jugadors per a aquest gener on “farà canvis” a l’onze. Sergi Samper, que va rebre aquest dissabte l’alta, no va ser convocat.