A PARTIR DEL DIA 30

Umtiti torna de Qatar sense estar recuperat

El defensa seguirà el mateix tractament conservador, però ara a Barcelona i sense tenir encara pronòstic de reaparició

jdomenech45257617 barcelona 29 09 2018 deportes umtiti lesionado en la gr181012200554 / JORDI COTRINA

Samuel Umtiti ha tornat de Qatar. Ha tornat igual que quan va marxar, sense gairebé avenços significatius al genoll esquerre, i encarasense pronòstic de reaparició. Va tornar aquest diumenge per ser examinatpels metges del Barça a Sant Joan Despí, i amb una pauta de treball va iniciar lesvacancesnadalenques com la resta dels seus companys fins al pròxim diumenge.

Després detres setmanes a Doha, el futbolista seguirà a Barcelona el mateix tractament mèdic que li van prescriure. Però ara, sota l’atenta mirada dels doctors blaugrana que el van examinar a la seva arribada a la ciutat esportiva. Davant de la impossibilitat de calcular el període de baixa d’Umtiti, el club blaugrana va informar en un curt comunicat de la tornada del futbolista i que es reincorporaria “a partir del pròxim dia 30”. Messi, Suárez, Coutinho, Arthur, Malcom i Arturo Vidal tornaran el dia 2.

La tercera fase de recuperació

Umtiti començarà llavors la tercera fase de la complexa recuperació del cartílag que té fet malbé algenoll esquerre. Complexa pel debat existent entre eltractament conservadorde fisioteràpia i rehabilitació o laintervenció quirúrgicaque el futbolista està intentant evitar des del primer dia.

Umtiti només ha jugat 7 partits, i un d’ells en els últims tres mesos

Per aquesta raó va ser absent Umtiti gairebé dos mesos abans de reaparèixer breument. Va deixar de jugar el 26 de setembrea Leganés iva tornar el 24 de novembredavant de l’Atlètic de Madrid,entrant de nou a la infermeria l’endemà. Fins i tot no n’ha sortit i es desconeix quan sortirà.

Els dubtes que pugui funcionar el tractament actual persisteixen i el recurs de la intervenció quirúrgica, com li han recomanat sempre els metges del Barça, cobra vigència. Umtiti dribla una altra vegada l’operació. No obstant, s’ha perdut ja un terç de temporada: tan sols ha jugatset partits. La lesió ve de lluny. Les molèsties pel desgast del cartílag van començarla campanya passadai mai s’han dissipat del tot.

Murillo serà el tercer

En vistes que el cas Umtiti s’allarga indefinidament, el Barça va prendre la decisió d’assegurar-se un recanvi amb la cessió de Jeison Murillo. A més d’Umtiti, tornava a caureThomas Vermaelenamb una lesió muscular. El problema no és el temps de baixa del central belga (estarà llest a mitjans de gener) sinó la freqüència dels seus contratemps. El club ja no se’n fiai va buscar un reforç defensiu abans que s’obrís el mercat d’hivern. Podia fer-ho al disposar d’aquesta prerrogativa amb la lesió de llarga durada (ruptura dels lligaments encreuats del genoll esquerre) deRafinha.

Murillo serà presentat el pròxim dijous al Camp Nou i es convertirà en eltercer centralde la plantilla per cobrir l’esquena de Piqué i Lenglet en un dens calendari. La Copa es reprèn amb els vuitens de final i hi haurà dos partits per setmana.