presumpte blanqueig de 20 milions

Sandro Rosell serà traslladat dimecres vinent a la presó de Brians 2

L'expresident del Barça està des del març del 2017 a la presó de Soto del Real

zentauroepp26718849 sandro rosell180222205905

L’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell, en presó preventiva per ordre del’Audiència Nacional  per un presumpte blanqueig de 20 milions d’euros, ingressarà dimecres vinent a la presó Brians 2, de Sant Esteve Sesrovires (Barcelona).

Segons han informat fonts penitenciàries, els Serveis Penitenciaris de la Generalitat han rebut la comunicació que Rosell serà traslladat per la Guàrdia Civil dimecres vinent des de la presó Soto del Real, en què està des del maig del 2017.

D’acord amb els plans previstos, Rosell ingressarà cap al migdia de dimecres a Brians 2, una de les presons més noves de la xarxa penitenciària catalana, on compleix condemna des de fa una mica més d’un mes Diego Torres,l’exsoci d’Iñaki Urdangarin, condemnat a cinc anys i vuit mesos de presó per la desviació de fons del 'cas Nóos'.

Presumpte blanqueig de 20 milions d’euros

Fa una setmana, la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela va donar el vistiplau al trasllat de Rosell a una presó catalana, a l’haver dictat ja l’ordre de processament contra ell i 5 persones més per blanquejar 20 milions d’euros de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), dels quals l’expresident del Barça  es va quedar almenys 6,5 milions.

El 29 de maig passat, Lamela va dictar el processament per a Rosell; la seva dona, Marta Pineda;l’advocat andorrà Joan Besolí i tres persones més, ja que va entendre que formaven part d’una organització criminal que va ocultar diners desviats de la CBF pel seu expresident Ricardo Teixeira, investigat als Estats Units.

Se’ls atribueix el blanqueig de 15 milions de comissions obtingudes per Teixeira dels drets de retransmissió de 24 amistosos de la selecció brasilera i 5 milions més d’un contracte de patrocini amb la marca Nike. Segons la jutge, Rosell es va apropiar d’almenys 6,5 milions d’euros de l’operació dels amistosos.