ELS REFORÇOS BLAUGRANES

El Barça esgota la negociació per Coutinho

El Liverpool ja busca un relleu per al jugador, amb un traspàs que pot superar el de Dembélé

Lligat Ousmane Dembélé, el recanvi de Neymar, del qual heretarà l’11, el Barça segueix de ple en la negociació per Philippe Coutinho, a Liverpool, mirant de doblegar la tossuderia del club d’Anfield que per tres vegades ha rebutjat les milionàries propostes que li han posat sobre la taula. No obstant, la insistència dels blaugranes i la determinació de l’internacional brasiler per jugar al Camp Nou comencen a estovar la rocosa actitud dels reds, que per primera vegada divendres passat van acceptar negociar realment per la sortida del centrecampista. Això sí, a preu d’or.

    

I és que el Barça ja sap que haurà de desemborsar la mateixa quantitat de diners que per Dembélé, o fins i tot una mica més, si vol portar finalment Coutinho quan entrem en l’última setmana de mercat.

UN INTERÈS LLUNYÀ

El club blaugrana esgota així l’estira-i-arronsa per un futbolista al qual també segueix des de fa molt temps, igual que en el cas de Dembélé. «Seguim negociant», va ser el breu missatge de Robert Fernández, secretari tècnic del Barça, abans de començar el partit a Mendizorroza. Sí, el Barça segueix negociant mentre el Liverpool ja ha activat la recerca d’un substitut per al jugador, una peça clau en l’esquema de Jürgen Klopp, que cada vegada té més assumit que perdrà l’estrella.

RENATO O DEMIRBAY

De moment, el Liverpool té dos noms com a possibles relleus de Coutinho. Un és portuguès, Renato Sanches, potent centrecampista de 20 anys pel qual el Bayern Munic va pagar 40 milions al Benfica l’estiu del 2016. No obstant, aquesta última campanya no ha tingut el rendiment esperat en l’equip alemany.

    

L’altre jugador en què s’ha fixat el Liverpool és Kerem Demirbay, un interior ofensiu alemany de 24 anys al qual Klopp coneix bé i que juga al Hoffenheim, precisament l’equip que acaba d’eliminar en la fase prèvia de la Lliga de Campions.

    

Entre aquests dos jugadors podria estar el relleu de Coutinho, que no pot fer molt més per demanar la seva marxa d’Anfield. De fet, va demanar el transfer request l’11 d’agost, una petició formal de traspàs que no obliga a res el club però que sol ser efectiva.

    

Des d’aleshores, el futbolista no ha entrat en cap de les convocatòries de l’equip (no s’ha estrenat a la Lliga ni ha jugat l’eliminatòria de Champions davant el Hoffenheim) per unes suposades molèsties d’esquena que no li impediran anar amb el Brasil aquesta setmana.

    

El Barça esgota el temps i Coutinho espera la seva arribada al Camp Nou, en l’última setmana de mercat.