Messi podria quedar fora del pròxim Mundial

Argentina ja tem que hagi de jugar la repesca per a Rússia 2018 després dels tres punts extres aconseguits per Xile per l'alineació indeguda de Bolívia

¿Leo Messi podria quedar-se sense Mundial? ¿El millor jugador del planeta veurà Rússia 2018 per televisió? Les preguntes es van escampar per l'Argentina amb la força d'un malson després de saber-se que la Federació Internacional de Futbol Associat (FIFA) li va atorgar a Xile els tres punts del seu partit contra Bolívia per la inclusió inapropiada d'un jugador, Nelson Cabrera, nascut al Paraguai. Si les eliminatòries sud-americanes s'acabessin aquest dimecres, l'Argentina, que té 16 punts i que va anotar 11 dianes, quedaria en el sisè lloc davant un Xile amb els mateixis punts però amb 18 gols, cosa que li permetria a la “vermella” participar en la repesca. “Per al seleccionat argentí el camí al pròxim Mundial no sembla ser un camí de roses, sinó més aviat tot al contrari”, va dir 'Clarín'. “Tinc por”, va expressar Diego Maradona.

El president de la Federació Boliviana, Rolando López, va qualificar d'“abominable” el dictamen de la FIFA. “Utilitzarem tots els recursos legals per apel·lar”, va anunciar. Daniel Anelici, el president del Boca Juniors, l'equip més popular de l'Argentina, va esclatar al conèixer el dictamen. “Segurament que amb Julio (Grondona) viu això no hauria passat”, va dir sobre l'extint president de la federació local i vicepresident de la FIFA durant l'era Blatter. Per Angelici, l'Argentina, tot i comptar amb Messi, ha perdut pes i poder a la FIFA. Per acabar-ho d'adobar, l'Associació del Futbol d'aquest país no està en condicions de recuperar el seu protagonisme enmig d'una crisi sense fi que ha obligat a la seva intervenció. Per Angelici, l'actual president, Armando Pérez, “no té representativitat”.

La notícia no va trigar a arribar als jugadors de la selecció argentina. “Encara depèn de nosaltres, però és lògic que preocupi", va dir Javier Mascherano després de la derrota del Barcelona contra el Manchester City. El defensor de l'equip de Pep Guardiola, Nicolás Otamendi, també va donar la seva opinió: “Les eliminatòries són sempre complicades, això és clar, i aquesta és una situació difícil, però la podem revertir. Hem de pensar en els partits contra el Brasil i Colòmbia i començar a sumar tres punts”.

La selecció que dirigeix Edgardo Bauza jugarà el 10 de novembre al Mineirao de Belo Horizonte contra el Brasil, líder de les eliminatòries. Cinc dies més tard, rebrà a la província argentina de San Juan el Bicentenario de Colòmbia, que fins al moment va quart en la taula de posicions.