Moix reconeix que Can Rigalt pot afectar l'Espai Barça

El responsable de Patrimoni admet que la junta sabia que existia el laude arbitral però que confiava a guanyar-lo

jdomenech31582406 barcelona 25 10 2015 el directivo del fc barcelona 160706122937

Els 47 milions que haurà de pagar el Barça per Can Rigalt47 milionsCan Rigalt, després que un Tribunal d'Arbitratge anul·lés la venda dels terrenys que es va efectuar el 2005 pot afectar l''Espai Barça'. Aquesta despesa no estava en absolut contemplada als comptes ni al cap dels directius, encara que la junta estava al corrent d'aquesta amenaça perquè coneixia l'existència d'aquest laude arbitral.

"Haurem de replantejar el calendari de les inversions patrimonials per no posar en risc l'apartat esportiu", ha dit Jordi Moix, el directiu responsable de Patrimoni, sobre la incidència que tindrà la sentència de Can Rigalt a l''Espai Barça'. El directiu era al club amb Joan Laporta el 2005 -"vaig participar en la primera fase de les negociacions", ha admès- i torna a ser al club quan va tornar amb Sandro Rosell el 2010 i ha continuat en la candidatura de Josep Maria Bartomeu.

BAIXA PROBABILITAT DE PERDRE

En declaracions al programa 'El món a RAC 1', Moix ha admès que 'Inmobiliaria Mar', la compradora dels terrenys i pertanyent al grup La Llave de Oro, van iniciar el procés judicial el 2013, després d'avisar un any abans. La sentència s'ha conegut el 2016.

2013,"No hem endarrerit el laude perquè no afectés l'exercici actual, ho vam fer per defensar la gestió patrimonial del club", ha explicat Moix sobre la no inclusió d'aquesta despesa de 47 milions en el tancament de l'exercici econòmic de la temporada 2015-2016. Tampoc es va provisionar la quantitat en els successius comptes de les últimes temporades perquè "l'assessoria jurídica indicava que la probabilitat de perdre el judici era baixa".

EL PRESSUPOST DE FITXATGES, INTACTE

El pagament d'aquests milions podria endarrerir l'execució de les obres 'Espai Barça', ha confessat Moix, però no afectarà la parcel·la esportiva. Almenys, aquesta temporada. Són comptes diferents. Ho ha subratllat, a més, Albert Soler, el director d'esports professionals del Barça, durant la presentació de Denis Suárez. la presentació de Denis Suárez

"No afectarà gens el cas de Can Rigalt perquè ja tenim el pressupost marcat des de l'inici del mercat de fitxatges", ha explicat Soler. Aquest pressupost és de "60 milions més el que s'obtingui per les vendes", ha precisat l'executiu, en consonància amb el que va dir Josep Maria Bartomeu, el president, en la seva llarga compareixença del 30 de juny.

El Barça ha cobrat 8 milions per Marc Bartra i haurà de restar els 25 que s'ha compromès a pagar per Samuel Umtiti, més els 3,25 que li ha costat recomprar Denis Suárez. O sigui, una mica menys de 40 milions per fitxar un davanter que exerceixi de recanvi del trident.