Mor Manel Vich, l''speaker' del Camp Nou

'La veu del Barça' tenia 78 anys i patia una greu malaltia

Va començar a treballar a les instal·lacions de les Corts el 1956, fa 60 anys

manel-vich-en-la-cabina-del-camp-nou

El FC Barcelona ha confirmat a través del seu compte oficial de Twitter la mort de Manel Vich, l''speaker' del club durant els últims 60 anys. També han anunciat que la vetlla serà aquest dissabte, a partir de les 13.00 hores, al tanatori de les Corts.

Vich tenia 78 anys i fa algunes setmanes els metges li havien detectat un càncer d'estómac. Va ser la veu de l'estadi blaugrana des del 1956, a les instal·lacions de les Corts, i només va faltar a la seva cita en cinc partits, l'últim el 23 d'abril passat, en què el Barça va derrotar amb un contundent 6-0 l'Sporting. L'afició no va sentir el conegut 'Bona nit i benvinguts a l'estadi' amb què iniciava la seva intervenció abans de cantar les alineacions després d'anunciar que "a les ordres del col·legiat X, els equips presentessin les següents alineacions...".

En un parell d'episodis de la història recent del club el seu càrrec va perillar. Durant el mandat de Joan Gaspart (2002) va ser rellevat de les seves funcions, però, poc després, la junta va assumir l'error i el va reincorporar. Més tard, coincidint amb la seva jubilació, hi va haver un altre intent que tampoc va fructificar per la voluntat de Vich de seguir al peu del canó i perquè el club no va trobar un substitut amb el seu carisma.

La salut de Vich havia tingut una davallada les últimes setmanes i va ser aleshores quan els metges li van detectar la malaltia. Aparentment, el tractament estava fent efecte. 

El Barça ha comunicat la notícia de l'òbit i immediatament s'han succeït les mostres de condol. El club ha decretat tres dies de dol per la sensible pèrdua i les banderes onejaran a mig pal. L'equip jugarà aquest dissabte ael camp del Betis. Ja té a qui dedicar la victòria.

Temes:

Obituaris Futbol