Dos anys sense Tito Vilanova

El FC Barcelona recorda amb un vídeo la mort fa avui dos anys de l'exentrenador després d'una dura lluita contra el càncer

JORDI COTRINA

Aquest matí d'avui dilluns 25 d'abril, el FC Barcelona ha volgut recordar el seu exentrenador Tito Vilanova, que va morir fa justament avui dos anysTito Vilanova,, després de passar un llarg temps lluitant contra el càncer.

En el primer any de la seva mort, el club li va voler rendir homenatge amb un emotiu vídeo, i aquest any, de moment, ha penjat al seu compte oficial de Twitter aquell mateix vídeo.

L'extècnic del Barça va arribar al club de la mà del seu gran amic Pep Guardiola i junts van fer una gran temporada en el segon equip del club durant la temporada 2007-2008, i van aconseguir que l'equip pugés a Segona Divisió B. L'any següent es va veure precipitat el seu ascens al primer equip, també com a segon entrenador del de Sampedor amb qui va estar durant quatre temporades, i junts van aconseguir 14 títols.

LA LLIGA DELS 100 PUNTS

A l'abandonar Guardiola el club, el seu amic Tito el va substituir en la temporada 2012-2013 i tot i veure's interrompuda la seva etapa com a entrenador del Barcelona per la seva malaltia, va aconseguir guanyar l'anomenada Lliga dels 100 punts, una fita que no s'havia aconseguit fins llavors, i amb un avantatge de 15 punts sobre l'etern rival, el Reial Madrid.

La seva mort, als 45 anys, va estremir el barcelonisme, que li va dedicar un ampli comiat. Es va habilitar un memorial al Camp Nou i el camp d'entrenament de Sant Joan Despí porta el seu nom.