Un èxit de Nova York a Tòquio

El Teatre Margarida Xirgu de Badalona reconstrueix la «increïble» vida de l’artista Maija Isola

  • Va revolucionar el món del disseny tèxtil durant els anys 50 i 60 amb uns estampats florals que es convertirien en un èxit global

Ayuntamiento de Badalona

La cineasta Leena Kilpeläinen reconstrueix en el Teatre Margarida Xirgu de Badalona (Barcelonès) la «increïble» vida de l’artista finlandesa Maija Isola a través d’un material d’arxiu extraordinari amb fotografies, dibuixos, diaris personals, postals i seqüències d’animació.

Des de l’Ajuntament de Badalona expliquen que Isola va revolucionar el món del disseny tèxtil durant els anys 50 i 60 amb uns estampats florals que es convertirien en un èxit global, de Nova York a Tòquio.

Així, segueixen des del consistori, el resultat final de l’obra ‘Maija Isola. Ella, el color i la forma’ constitueix «un viatge al món intern d’una dona connectada amb la natura i amb una imaginació desbordant».

«Un retrat fascinant de l’autora dels icònics estampats Marimekko, la marca finlandesa de disseny més famosa del món», conclouen.

L’obra, apta per a tots els públics, té una durada d’una hora i 37 minuts i les entrades, per al 18 de gener a les 21 h, es poden reservar per tres euros.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma