PRESSIÓ ALS HOSPITALS

La Covid-19 encara «no interfereix» en l'activitat habitual de l'Hospital Can Ruti de Badalona

En global, els pacients amb coronavirus representen un 10% del total d'activitat del centre

El director mèdic admet certa «preocupació» per la situació de la Covid-19 arreu del món

undefined53064656 grafcat4672 badalona barcelona 08 04 2020 personal san200430103420 / Enric Fontcuberta

L’augment de contagis a Catalunya s’està traduint ja en més pressió assistencial als hospital catalans, segons han explicat diferents responsables dels centres hospitalaris a l’ACN. A l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona, el director mèdic, Josep Maria Mòdol, assegura que, ara com ara, la situació de la Covid-19 «no interfereix» en l’activitat habitual d’Urgències, les plantes d’ingressos, ni a les ucis.

Si bé constata que hi ha hagut un repunt de pacients durant les últimes setmanes, destaca que la situació és «molt lluny» d’arribar a les xifres de la primavera. En global, els pacients amb coronavirus representen un 10% del total d’activitat del centre.

El doctor Mòdol destaca que l’hospital pot mantenir amb «normalitat» l’atenció a la resta de pacients gràcies a dos mòduls externs dedicats exclusivament als casos de coronavirus. Un és un espai cedit per l’ICO que ja es va utilitzar durant la primera onada de la pandèmia i on s’atenen els pacients crítics.

L’altre s’ha posat en marxa fa poques setmanes reconvertint l’aparcament de l’àrea de Maternitat, i hi ha capacitat per atendre 200 pacients amb Covid-19 convencional o en estat semicrític.

Preocupació per la situació

Amb aquests mòduls, el doctor Mòdol assegura que tota l’activitat habitual del centre es manté «al 100%». Avisa, no obstant, que «si la pandèmia progressa de manera molt ràpida, hi haurà un problema», i recorda que els mòduls externs «poden atendre pacients, però a un cert límit».

El director mèdic de Can Ruti admet certa «preocupació» per la situació de la Covid-19 arreu del món, si bé assegura que el centre «està preparat» i destaca que els professionals coneixen la malaltia «bastant més que abans».

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA