COVID-19

Badalona obre convocatòria per concedir ajuts de fins a 350 euros a pimes i autònoms

Segons el consistori, la convocatòria pretén «pal·liar l'impacte de l'emergència sanitària» sobre l'activitat econòmica de la ciutat

cadenadevalor

L’Ajuntament de Badalona ha obert aquest dimarts el termini per sol·licitar els ajuts econòmics per a autònoms i micropymes afectades per la Covid-19, que podran aspirar a una prestació de fins a 350 euros.

Segons un comunicat del consistori, la convocatòria, oberta fins al 31 de desembre, pretén «pal·liar l’impacte de l’emergència sanitària» sobre l’activitat econòmica de la ciutat i es podrà tramitar en línia o amb l’ajuda oferta en quatre punts presencials que funcionen amb cita prèvia.

L’import màxim corresponent a aquesta primera convocatòria és de 1.570.000 euros per a l’exercici 2020-2021 i compta amb el finançament del Pla metropolità de recolzament a les polítiques socials municipals 2020-2023 del’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Condicions

Per poder accedir a la subvenció és necessari ser autònom o persona jurídica amb activitat econòmica activa abans de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma i tenir seu social a Badalona.

En el cas d’autònoms, han d’haver suspès la seva activitat totalment o parcialmentcom a conseqüència del decret d’estat d’alarma i haver disminuït els seus ingressos un 75% respecte als sis mesos anteriors. En el cas de les micropimes, han de tenir un màxim de nou treballadors, un volum d’operacions no superior a dos milions d’euros anuals i també han d’haver suspès la seva activitat o tancat pel decret.

L’ajuntament aportarà, fins als 350 euros, un 50% de les despeses acreditades referents a la implantació de mesures de seguretat, protecció i salut dels treballadors relacionades amb la Covid-19 i per subministraments de serveis bàsics, comunicacions i assegurances amb un màxim de sis mesos des de la implantació de l’estat d’alarma.

Aquesta ajuda no podrà cobrir les despeses d’obres d’instal·lació, remodelació o adequació de locals, l’IVA de les factures ni impostos indirectes equivalents que siguin susceptibles de recuperació o compensació.

Mésnotícies de Badalonaa l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA