DESCONFINAMENT

Les terrasses de Badalona podran ampliar-se un 50% i «sense cost» en la fase 1 de la desescalada

El govern municipal va mantenir una reunió amb els representants de comerços i restaurants per «contribuir en la dinamització del sector»

Aquestes facilitats es donaran per compensar la pèrdua d'espai a conseqüència de les distàncies que s'han de respectar entre taules

zentauroepp53380633 grafcan5221 la laguna tenerife 11 05 2020 un camarero 200517151141 / Cristobal Garcia

Seguint la línia de Barcelona, l’Ajuntament de Badalona ha anunciat que permetrà, on sigui possible, que les terrasses a l’aire lliure puguin ampliar un 50% la seva capacitat sense cap despesa addicional.

Així, l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha dictat un decret que permet l’ampliació de les terrasses per als establiments d’hostaleria i restauració una vegada Badalona entri en la fase 1 de la desescalada de l’estat d’alarma.

Aquestes i altres mesures per «ajudar el sector de l’hostaleria i la restauració» es van tractar en una reunió telemàtica que van mantenir aquest dimecres la segona tinenta d’alcaldia responsable de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, Cristina Agüera; el tercer tinent d’alcaldia i responsable de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia, i la regidora delegada de Comerç, Mercats i Consum, Rosa Bertran, amb la Federació de Comerç i els presidents de les associacions de comerciants de la ciutat.

Entre les mesures i propostes comentades en la reunió es van tractar les facilitats que es donaran a les terrasses per compensar la pèrdua d’espai com a conseqüència de les distàncies que s’han de respectar entre taules per qüestions sanitàries.

Condicions per a l’ampliació

Les terrasses a l’aire lliure podran sol·licitar la seva ampliació a condició que sigui al mateix tram de la via pública on estan situades, respectin la proporció del 50% entre taules i superfície disponible i duent a terme un increment proporcional de l’espai per als vianants del mateix tram de via pública on s’ubica la terrassa.

Fins i tot, assenyalen des de l’ajuntament, podran ocupar l’espai d’aparcament de la calçada, sempre que físicament i per raons de seguretat sigui possible i hagi sigut aprovat pels serveis tècnics.

No obstant, totes aquestes condicions «estaran subjectes a possibles canvis en la flexibilització o a les restriccions d’àmbit nacional establertes després de la declaració de l’estat d’alarma, així com a l’aplicació de les diferents fases per a la transició cap a a una nova normalitat», insisteixen des del consistori.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA