AFECTAT PER ALUMINOSI

La demolició de l'edifici de La Salut de Badalona començarà dimarts

L'operació es prolongarà «molts dies» i «fins i tot setmanes», perquè es farà «a poc a poc»

La pluja i el vent d'aquest diumenge amenacen l'immoble

video 3568203 / periodico

L’edifici del barri de La Salut de Badalona (Barcelona) que es troba en risc «imminent» de caiguda començarà a enderrocar-se dimarts que ve, segons ha informat aquest diumenge el regidor d’Urbanisme i Protecció Civil, Rubén Guijarro. El consistori vol evitar que l’edifici caigui per si sol i, per això, tal com ja va decidir aquest dissabte, ha ordenat fer-lo caure. A més, la pluja i el vent d’aquest diumenge al matí a Badalona fan perillar l’estabilitat de l’immoble.

Aquest dilluns es faran les tasques preliminars de la demolició, com el tall de les línies elèctriques o de telefonia. I dimarts començarà la demolició, que durarà «molts dies» i «fins i tot setmanes». Aquesta operació, a més, es farà «a poc a poc» i amb «molta cura», i es començarà fent de manera manual. Guijarro ha detallat que els treballs costaran entre 350 i 450.000 euros. Inicialment ho assumirà el consistori.

Mentrestant, la policia té acordonada la zona i en prohibeix l’accés. Un centenar de veïns han sigut desallotjats d’aquest edifici i dels limítrofs, i no hi poden entrar ni per recollir les seves pertinences.

Aquest matí diversos curiosos s’han acostat fins al cordó policial per captar la imatge de l’edifici que, en qüestió d’hores o, com a màxim, dies, serà a terra. Queda per veure si l’Ajuntament arribarà a temps de fer-lo caure de forma controlada. Aquesta és, de fet,l’opció preferible per evitar conseqüències més greus.