MÉS PRESÈNCIA POLICIAL

Pastor reclama a la Generalitat incrementar el nombre de Mossos a Badalona

El consistori també planteja la creació de la Unitat de Policia Judicial de Proximitat de la Guàrdia Urbana per poder combatre, amb els Mossos, aquells delictes que generen més alarma i inseguretat ciutadana

alcalde-conseller-buch-1-1

L’alcalde de Badalona, Àlex Pastor, ha traslladat al conseller d’Interior, Miquel Buch, la necessitat de reforçar el servei policial dels Mossos per millorar la seguretat a la ciutat. 

Pastor, acompanyat pels tinents d’alcaldia Jordi Subirana i Rubén Guijarro, s’ha reunit amb el titular d’Interior a la seu de la Conselleria i amb el director general dels Mossos, Andreu Martínez, el 16 de juliol passat.

L’alcalde ha demanat reforçar i augmentar el nombre d’efectius del servei dels Mossos a Badalona i destinar patrulles ARRO als llocs on es faci necessari el control de l’ordre públic i, en especial, a les zones de lleure, amb el doble objectiu d’incrementar la presència policial a la ciutat i millorar la sensació de seguretat.

L’alcalde de Badalona també ha plantejat davant del conseller la possibilitat de creació de la Unitat de Policia Judicial de proximitat de la Guàrdia Urbana de Badalona. D’aquesta manera, la policia local podria intervenir més eficaçment en determinats delictes de proximitat, com investigacions per crema de contenidors o vehicles al carrer, furts, estrebades, o cultius de droga en pisos o immobles amb consum perillós d’electricitat. 

Així, segons els socialistes, la Guàrdia Urbana i Mossos podrien col·laborar més estretament en la persecució d’aquests fets delictius que generen alarma i inseguretat ciutadana.

Amb l’objectiu de millora de l’eficàcia i de la feina conjunta entre Mossos i Policial Local, l’Ajuntament de Badalona s’ha ofert com a “pla pilot” per establir un conveni entre la Conselleria i el consistori perquè la instrucció dels expedients d’aplicació del règim disciplinari dels policies locals les dugui a terme la Unitat d’Assumptes Interns, encarregada de l’aplicació del règim disciplinari del cos dels Mossos, i així poder obtenir la màxima celeritat i garanties dels expedients disciplinaris.

La seguretat, una prioritat

Al finalitzar la reunió, l’alcalde ha declarat que "la seguretat a la nostra ciutat és un assumpte prioritari, per això és una de les primeres reunions que hem volgut convocar. Hem exigit al conseller més presència de Mossos i millor coordinació amb la Guàrdia Urbana en els punts de la ciutat que més presència policial necessiten, i tenim el compromís que aquest reforç es materialitzarà en el polígon de Can Ribó i barris com Llefià i Sant Roc”.

D’altra banda, l’alcalde de Badalona, ha afegit que "ens hem citat a fer un seguiment de totes aquestes qüestions i valorar-les en la pròxima Junta Local de Seguretat que convocaré a la tardor i a la qual el conseller ha compromès la seva assistència".

Més notícies de Badalona