Hola, Nadal

Guanyem Badalona denuncia que Pastor es gasta 133 mil euros en un concert

L'oposició assegura que el concert de Nadal organitzat per Europa FM està finançat "íntegrament per l'Ajuntament"

L'exregidora de Cultura, Laia Sabater, demana transparència i exigeix veure tots els contractes de les activitats nadalenques de la ciutat

nadal-badalona

Fa unes setmanes el govern de Badalona, liderat per Àlex Pastor (PSC), va anunciar les principals activitats nadalenques de la ciutat, entre les quals destaca un concert organitzat per Europa FM i protagonitzat per populars cantants, com Álvaro Soler i Blas Cantó. Un acte que, segons ha anunciat Guanyem Badalona en Comú, tindrà un cost de 133 mil euros, diners que paga íntegrament l’Ajuntament i no l’emissora de ràdio.

L’oposició, dos dies abans del concert,  ha criticat “el sobrecost”de la gran campanya nadalenca presentada pel govern socialista, partida “no prevista en el pressupost del 2018, prorrogat del 2017”. A més, a part del concert, Guanyem Badalona assegura que fora dels comptes, també s’ha de comptabilitzar la il·luminació nadalenca extra i els serveis extraordinaris de neteja i la seguretat. Una despesa que calculen que pot arribar als300.000 euros.

Falta de transparència

Una quantitat que l’oposició no especifica perquè asseguren que només han pogut consultar“alguns dels expedients”de contractació relacionats amb el concert i la resta d’activitats de Nadal.“Exigim al govern claredat i transparència abans d’haver de recórrer a organismes superiors i lamentem que esgotin fins a l’últim dia la data límit per donar-nos aquesta informació”, ha reclamat Laia Sabater, regidora responsable de Cultura durant el mandat de Dolors Sabater.

Guanyem Badalona també denuncia que si les activitats de la campanya “Hola, Nadal” no estaven previstes en els pressupostos s’estan pagant amb altres partides: "No s’han programat totes les activitats culturals previstes als barris de Badalona, a les biblioteques i centres cívics durant tot aquest trimestre, per posar més llums i pagar un concert que durarà només unes hores", ha declarat Laia Sabater.

Des de l’oposició asseguren que aquest concert, promocional d’una emissora, té un cost superior a les Festes de Maig (uns 60.000 euros) i al Festival de Gran Sol (90.000 euros), dues altres activitats habituals de la ciutat. I recorden que els macroconcerts al passeig Marítim van ser ideats durant el mandat de l’alcalde Xavier García Albiol (PP), model que ara recupera el socialista Álex Pastor.

Més notícies de Badalona